1-)Yatsı namazını Peygamber efendimiz gecenin 3 de 1 ine kadar geciktirirmiş.Evde kıldığım zamanlarda,bu 3 de 1 lik vakit saat olarak hangi zaman aralığına denk geliyor?Yani yatsı namazının ezanı okunduktan kaç saat sonra daha geciktirebilirim cemaat ile kılmayacaksam?
2-)Rekatlarda okunan dua ve surelerde bir koşul var.İkinci rekatında okduğun,bir önceki rekatta okuduğundan 3 ayet fazlası olmayacak diye biliyorum.
Mesela: "1. rekat" kevser "2.rekat" ihlas "3.rekat" felak "4.rekat" nâs okumamda sıralamada bir yanlışlık var mı?Yani bu 4'ü arka arkaya okunabilir mi?
3-)Evimizde kardeşimin,dedemin,benim vs. resimleri bulunmakta.Bu odalarda namaz kılmamın bir mahsuru var mı?Yada odamda dedemin resmi çalışma masamın üstünde durur sağ çapraz karşıma düşüyor.Namazıma engel olur mu?(Kesinlikle resme secde etme gibi bir maksadım yoktur,ALLAH C.C'dan başka kimseye secde etmem)
4-)Çıplak ayak ile namaz kılmanın bir mahsuru yok diye biliyorum var mıdır?(avret yerleri görünmeyecek,sadece çorapsız namaz kılmak kendi evinde?)
Yardımcı olursanız sevinirim,selametle...