You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz ile ilgili bazı sorularım

Üye
Selamın aleyküm,hayırlı geceler.Aklıma takılan bazı sorular var,araştırıp net cevap bulamadığım.Bir müslüman olarak böyle konularda cahil kalmam boynumu büktürüyor ama,öğrenmek için ve kıldığım namazımı en doğru şekilde kılmak için elimden geleni yapıyorum.Sorularım şu şekilde...

1-)Yatsı namazını Peygamber efendimiz gecenin 3 de 1 ine kadar geciktirirmiş.Evde kıldığım zamanlarda,bu 3 de 1 lik vakit saat olarak hangi zaman aralığına denk geliyor?Yani yatsı namazının ezanı okunduktan kaç saat sonra daha geciktirebilirim cemaat ile kılmayacaksam?

2-)Rekatlarda okunan dua ve surelerde bir koşul var.İkinci rekatında okduğun,bir önceki rekatta okuduğundan 3 ayet fazlası olmayacak diye biliyorum.

Mesela: "1. rekat" kevser "2.rekat" ihlas "3.rekat" felak "4.rekat" nâs okumamda sıralamada bir yanlışlık var mı?Yani bu 4'ü arka arkaya okunabilir mi?

3-)Evimizde kardeşimin,dedemin,benim vs. resimleri bulunmakta.Bu odalarda namaz kılmamın bir mahsuru var mı?Yada odamda dedemin resmi çalışma masamın üstünde durur sağ çapraz karşıma düşüyor.Namazıma engel olur mu?(Kesinlikle resme secde etme gibi bir maksadım yoktur,ALLAH C.C'dan başka kimseye secde etmem)

4-)Çıplak ayak ile namaz kılmanın bir mahsuru yok diye biliyorum var mıdır?(avret yerleri görünmeyecek,sadece çorapsız namaz kılmak kendi evinde?)

Yardımcı olursanız sevinirim,selametle...
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-08-2014, Saat:03:00 AM, Düzenleyen: Mehmet51.
Forumcu
RE: Namaz ile ilgili bazı sorularım
Bildigim kadarini yazayim eksiklerini yazarlar.
1- bilmiyorum.
2-öyle bir kosul yok. Bunlar halk arasindaki hurafeler yada bazi mezheplerin kendi gorusleri. Sadece ilk rekatta okunan ikinci rekatts okunandan daha uzun olmasi sunnettir. Siralama felan dinde yoktur.
3- namaza zararı olmasada duvara asman caiz degildir. rasulullah "icinde resim olan eve melek girnez" buyuruyor.
4-caizdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-08-2014, Saat:03:21 AM, Düzenleyen: eşşafii.
-İKRA-
Ve aleyküm selam,

1- Yatsı namazının son vakti, imsaktan biraz öncesine kadar oluyor.
O zaman yatsının okunduğu vakit ile imsak vakti arasını üçe ayırıp üçte birlik zamanı bulabilirsiniz. Yaklaşık gece saat 12-yarım civarı oluyor.

2-Kevser suresi 3 ayet, İhlas suresi 4 ayet, Felak suresi 5 ayet, nas suresi ise 6 ayet.
Görüldüğü gibi bu sureler arka arkaya okunabilir. Çünkü bir sonraki sure, bir öncekinden üç ayet fazla değil.
Bir de bu husus koşul sayılmaz, mekruh oluyor. Unutup, yanılıp bu kurala uyamazsanız namazın kabulüne engel değil. Yeter ki ihlaslı namaz kılalım...

3. ve 4. Sorularınıza Eşşafii kardeşim yeterli cevabı vermiş.Siz de selametle kalın.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-08-2014, Saat:04:01 AM, Düzenleyen: Zehan.
Forumcu
Abla bu ikinci soruya mekruh demişsin. Başkasındanda duydum fakat nicin mekruh deniliyor. Peygamberin okudugu surelerre baktim boyle bir sey yok. Birde mushaf siralamasina uymamak mekruh deniyor bunun delili var mi bir soruda ben eklemis olayimgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
ALLAH C.C razı olsun cevaplarınız için...
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.