You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Namaz Hakkında
Selâmün Aleyküm arkadaşlar bugün itibariyle namaza başladım lakin kafama takılan birçok soru var icon . Umarım cevaplarsınız Rolleyes . Soruları maddeler halinde sıralamak istiyorum:
1) Ben 15 yaşında bir gencim lakin etrafımdaki yaşıtlarımdan hiçbiri namaz kılmıyor. Ben de oruca 7 yaşımda -ya da o civarlarda- başlamama rağmen namaza daha başlamamıştım. Asıl sorum ise kılmadığım namazlar için ne yapmam gerekir -yani 14, 13... yaşlarımda kılmadığım namazlar için?
2)Vakit girdiğinde hemen namaz kılmakla vaktin çıkmasına 40 dakika kala namaz kılmanın arasında bir fark var mıdır? Varsa nedir?
3)Namazda aklıma bazen farklı şeyler geliyor. Bu günah mıdır? Buna nasıl mâni olurum?
4)Konuşmamda normalde de arada tekliyorum ve bu yüzden namaz kılarken surelerin bazı kelimelerini yanlış okuyup doğrusunu tekrarlıyorum. Bu doğru mudur yanlış mıdır? Ne yapmam gerekir?
5)Namazda sureleri vs. etrafta rahatsız olacak kimse yokken dıştan okumak yanlış mıdır?
6)Okulda veya dershanede olduğum için ikindi namazını kaçırıyorum -okul+dershane is akşamı da- Onlar için ne yapmam gerekir.
imla imla imla imla imla imla imla
imla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Namaz Hakkında
Vakitleri hep merak etmisimdir. Ben ne zaman ihtiyaç hissedersem, o zaman salatın vaktidir. Ve gerçekten bu ihtiyaç sonsuz, fecr vakti dışında kendimi yalnız hissetmiyorum, salatıda ancak o zaman kılıyorum. Geri kalanında ise Kuran, İncil ve Tevrat okuyarak ve dağları seyrederek zikrediyorum Rabbimi. Bana sorarsanız, ritüellerin dışında da salat edilebilir, yani yaşamla.
Bildiklerine göz yummakmış cehalet
Çünkü bilmeyen, sorar ve arar
Karşılaşacakdır elbet
Belki bir peygamber, belki bir kitap
yada bildiğine anlam katan
yani bildiğiyle yüzleşebilecek kadar
Yürekli bir yaşam...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.