You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namahrem kişiyle Tokalaşmak.

Acemi Üye
Namahrem ile tokalaşmak hakkında İslam’ın görüşü nedir?

Soru:

Neden namahrem bir kadın ile tokalaşmak sakıncalıdır? Oysaki bu fiil şehvete sebep olmamaktadır!

Kısa cevap:

Karşı cinsten biriyle tokalaşmak birçok birey için şehvetin tahrik olmasına neden olmayabilir, ama böyle bir sınırlı irtibat ile tahrik olabilecek fertler de mevcuttur.

Hatta birinci grup arasında da kendilerini samimi gösterip meşru olmayan ilişkiler için altyapı hazırlamaya çalışan şahısların olması da muhtemeldir.

Bu esas uyarınca toplumsal yaşamda zorunlu bir fiil addedilmeyen namahrem ile tokalaşmaktan sakınılması gerekir.

Yüce Allah, birçok şer’i hükmü genel olarak yasalaştırmış ve toplumun genel maslahatını göz önünde bulundurmuştur. Elbette hükmün yasalaştırılmasının hikmeti bazı bireyleri kapsamıyor olabilir. Örneğin, kadınlar ile tokalaşmak bazı yaşlı veya orta yaşlarda bulunan bireylerde hiçbir şehvani his uyandırmayabilir. Ama kutsal yasa koyucu, insanların birçoğunda bu hissin oluşması nedeniyle böyle bir davranışın haram olduğuna hükmetmiştir.
Hüzünle Titreyen Gönle İnce Bir Ah Dokunur..!!
Kalbi Kirik Olanin Kalbine ALLAH Dokunur...!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Namahrem kişiyle Tokalaşmak.
Rasulullah:
“Ben kadınlarla tokalaşmam. Benim yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim söz gibidir.”1

Hz. Âişe Validemiz (r.anha) ise Resulullah'da (a.s.m.) gördüğünü şöyle nakletmektedir:
“Resulullahın (a.s.m.) mübarek eli hiçbir yabancı kadının eline kesinlikle değmedi.”2

1. Neseî, Bîy’a: 18; İbni Mâce, Cihad: 43.
2. Buharî, Ahkâm, 49; İbni Mâce, Cihad: 43.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-07-2015, Saat:08:23 PM, Düzenleyen: gandra.
...
Allah razı olsun..

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bana anlamsız ve saçma geliyor ...yani benimle tokalaşsan ne olur tokalaşmasan ne olur..bu duruşumuzu bozar mı..selamlaşmak dillede olur gözlede olur illaki ellemi olması lazım...

bazen görünüşümüzden dolayı ellerini uzatmayan kişilerin anlayışını taktir ediyorum...ama bazıları da ısrarla elini uzatıyor...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben bayanlara elimi uzatmam. Yani karşımdakinin elimi tutmak istememesinden ziyade ben de karşı cinsin elini tutmak istemem.

Ama gel gör ki akrabadan falan el uzatan olunca bir erkek olarak reddedersem saçma sapan konuşulması durumu var. En basitinden "sadece elimizi uzattık, yiyeceğiz sanki" minvalinde bir laf edilebilir. Elini tutmadı, utandı mı, gözü mü vardı, bilmem ne miydi derken durduk yere al başına belayı. Malum bizim toplumda bayanlara ayıp olan şeyleri erkekler ayıla bayıla yapar ya da yapmalı gibi yanlış bir düşünce var. Allah iyi etsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-07-2015, Saat:10:32 AM, Düzenleyen: cngy11.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.