You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Muzlu Piramit Pasta

Üye
Muzlu Piramit Pasta
[Resim: 600655309694b127b14zs6cc9.jpg]

Malzemeler:
• 1 paket muzlu puding
• 3,5 su bardağı süt ( siz mutlaka daha az süt ile pudingi pişirin ki kıvamı koyu olsun. Mesela; 2 su bardağı süt yarım su bardağı su gibi)
• 1 büyük ya da 2 küçük taze muz
• 36 adet pötibör bisküvi
• Üzerine süslemelik olarak file badem.
Hazırlanışı:
1. Puding paketinin arkasında yazdığı gibi pişirilir fakat süt miktarını azaltmayı unutmayın ve hafif soğumaya bırakılın.
2. Geniş bir yüzeye enlemesine ve boylamasına streç yayınız. Streçınız ince ise iki kat yapabilirsiniz. Daha sonra streçin üzerine bir kat pudingden sürün. Ne çok ince ne de çok kalın olsun.
3. Üzerine yukarıdaki gibi pötibör bisküvilerini enine 3 sıra, boyuna 4 sıra olacak şekilde sıralayınız. (Pudingin kıvamı benim yaptığımdan daha koyu olacağı ve dolayısıyla miktarı da az olacağından bir sıra mozaik pastadan bisküvi çıkartarak tarifi veriyorum yoksa pudinginiz yetmeyebilir.)
4. Elinizdeki bisküvi ve puding bitinceye kadar bu işlemi sürdürün.
5. Daha sonra soyulmuş muzu yukarıdaki gibi pastanın ortasına koyun ve üzerine biraz daha puding dökün. Daha sonrada kenarlardan havaya kaldırın iki yandaki bisküvileri ortada birleştirmeye çalışın. Dikkatli olun pudingin kıvamından dolayı şekil vermesi biraz güç oluyor. Streçle tüm çevresini sarın, bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün üzerine süsleme yapıp, soğuk servis yapabilirsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-12-2008, Saat:01:07 AM, Düzenleyen: Belinay.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: Muzlu Piramit Pasta
resmi düzeltmeye çalıştım ama olmadı

sağol canım paylaşım için
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cvp: RE: Muzlu Piramit Pasta
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:resmi düzeltmeye çalıştım ama olmadı

sağol canım paylaşım için

ya sorma cnm .30 dk dır çabaladım ama nafileifade

sende saol gülüm.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Muzlu Piramit Pasta
sağol canımWink
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
bu konuyu kınıyorummmmmmm
karizm:sırıtık:
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
aLyazmaLı Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bu konuyu kınıyorummmmmmm
karizm:sırıtık:

Neden kınıyon bacım neyi var kınanacaksinirkahkaha
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
böyle gece yarıları görüorum konuları haliyle gıcık oluyorum yapıpta çağımıolar ki yiyelim gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.