You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanın Bütün Duaları Kabul Olurmu

Acemi Üye
Arkadaşımla ortak bir iş yapıyoruz, geçenlerde bir işimiz olmadı. Bana şöyle dedi; sen inançlısın senin duan kabul görür, onun için dua etsene. Nedense halkta böyle bir inanç var, insan kulluk vazifelerini yerine getiriyorsa onun her duası kabul görür. Oysa işin aslı hiçte öyle değil, eğer öyle olsaydı inanan ve kulluk vazifelerini yerine getiren herkesin duası kabul olurdu. Bu durumda mümin olan biri veya yakınları hastalanmaz yada hastalansa bile hemen iyileşirdi. Mümin kulun bütün işleri yolunda gider, dünyada hiç sıkıntı çekmezdi. Oysa etrafımızda da görüyoruz inanmayan bir çok insanında istekleri yerine geliyor, rahat ve huzurlu yaşayabiliyor. Zaten böyle bir denklem yok, inananlar güzel bir hayat geçirecek inanmayanlarınsa hayatları kötü olacak, bir tek inananların istekleri ve duaları kabul görecek inanmayanların ki olmayacak. Böyle bir durumda düyadaki imtahan ortamı ortadan kalkar, insanlar sırf istekleri kabul olsun diye riyakarlığa girebilirlerdi. Bunun yanısıra dünyevi işlerde iki müminin çakıştığı yerlerde olabilir. Bu durumda duası kabul görenin daha iyi bir müslüman olduğunu söyleyemeyiz. Benim demek istediğim duamızın kabul görüp görmeyeceğini bilemeyiz ama ettiğimiz duanın bizler için hayırlısı olması için dua edebiliriz. Hayırlısı ise bu iş olsun ve para kazanayım, hayırlısı ise şu okula gireyim, hayırlısı ise şu insanla beraber olayım gibi... Bunun yanısıra hiç unutmamamız gereken birşey ise Allah`ın bizleri duaya teşvik etmesi, Kuran`ın bir çok yerinde dua etmemiz gerektiği ve duamız namazımız olmadan bizim birşey ifade etmediğimiz geçmekte. Her zaman dua edelim ve bu duaların bizler için hayırlı olmasını dileyelim, ancak inanan mümin insanların her duasının da olmayacağını bilelim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
beYaz yoLcu
Cvp: Müslümanın Bütün Duaları Kabul Olurmu
Bizim gördüğümüz parça, bütünü gören Allah!
O zaman bütünü görene teslim olmak bizim için en hayırlısı..
Du'a edebilmek zaten bir nimet, rabbimizin bize açtığı du'a kapısı büyük lutuf,
Rabbimizden isterken büyük istiyelim tek dünyalık olmasın!..
İnşaALLAH bizi kendine yakınlaştıracak du'alar etmemizi bize nasip eder.
[Resim: bartsab9lp4.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
güzel bi kanıya varmışsın kardeşim Wink Allah razı olsun burdaki herkes genelde biliyordur ama çevremizdekileride bilinçlendirmeliyiz bu konuda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
free Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bizim gördüğümüz parça, bütünü gören Allah!
O zaman bütünü görene teslim olmak bizim için en hayırlısı..
Du'a edebilmek zaten bir nimet, rabbimizin bize açtığı du'a kapısı büyük lutuf,
Rabbimizden isterken büyük istiyelim tek dünyalık olmasın!..
İnşaALLAH bizi kendine yakınlaştıracak du'alar etmemizi bize nasip eder.

eywallah canım

Allah razı olsun ikinizden de inşaallah...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.