You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslüman "zamanın ogludur," işlerini ertelemez erteleyemez!

General
Egitim aldigim israilli bir hoca " zamanı yonetemeyen bilgisayar yapamaz, uzaya mekik gonderemez, sanat uretemez, bu dünyada kendi kendini koruyamaz, yonetilmeye mahkum Olur demisti. Mutluluk büyük oranda başarıya,başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır. Biz inancimiz geregi ibnul vakt (zamanin oglu) olmaliyiz aslinda. Bizim icin bir tek zaman vardir o da el an dir, yani şu an dir. Rabbim bizleri islerini ertelemeyen şu anın kıymetini bilenlerden eylesin insallah

faruk öndağ
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Müslüman "zamanın ogludur," işlerini ertelemez erteleyemez!
teşekkürler ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Öncelikle "Amin" diyorum...

İmam Şafiî hazretlerine duyduğu en güzel sözün hangisi olduğunu sordular. Şöyle buyurdu: ? "Vakit kılıçtır. Sen onu kesmezsen o seni keser.? Zaman bize Allah'ın kendi rızasını elde edebilmemiz için lütfettiği bir emanet, ona ne kadar iyi davranırsak Rabbin Rızasınıda o kadar kazanabiliriz..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
israilli hoca Kizgin bilgisayar uzay teknolojisi sanat filan güzel diyorda benim filistinli kardeşim neden adalet diyemiyor neden şükür diyemiyor neden eşini çocugunu emperyalizme karşı koruyamıyor neden akan bu kanlar durmuyor neden neden...şimdi diyebilirsiniz konu ne idi ne oldu diye. kusura bakmayın hatırlamanız ve empati kurmanız dilegiyle....

.... nedeni belkide müslümanın Allahın istediği dini değilde kendi dinini yaşamak istediğinden ve Allahın yardımını bu toplumun üzerinden çektiğindendir ..Allahın istediği dinin sonunda İHSAN vardır halbuki ihsan toplumumuzdan kaybolmak üzeredir..Bir bakalım Allah Ayetinde ne buyuruyor..

"Allah iman edip, dürüst ve faydalı işler yapanlara, tıpkı kendilerinden önce, gelip geçen bazı toplumları, yeryüzüne hakim kıldığı gibi, onları da yeryüzüne mutlaka hakim kılacağına ve onlar için hoş görüp, razı olduğu dini, sağlam temellere oturtup, yerleştireceğine ve korkularının ardından onları, mutlaka güvenli bir duruma kavuşturacağına dair söz vermiştir. Çünkü böyleleri, yalnız bana kulluk eder, benden başkasına tanrısal güçler yakıştırmazlar. Artık bundan sonra, kim inkâr yolunu seçerse, işte onlar ilâhî sınırları aşmış kimselerdir."

bir müslümanın "neden biz böyleyiz " sorusuna kişinin yanlışlarını öğretmesi ve yeryüzü hakimiyeti adına Allahın verdiği en iyi cevap budur herhalde..

Tabi bu bir imtihan yada başka müslümanların uyanışı içinde olabilir..Allahü ağlem..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-11-2014, Saat:05:13 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Uzman
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.