You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslüman olmayan biriyle arkadaş olmak günah mıdır?

Yeni Üye
Yurt dışında yaşayan yabancı bir arkadaşım var. Kendisi Katolik inancında. Biz 4-5 gün önce arkadaş olduk. Müslüman olmadığını biliyorum fakat bugün içime bir şüphe düştü. Ben onunla arkadaşlık yaptığım için Günah işlemiş sayılır mıyım? Kur'an-ı Kerim'de böyle bir ayet var mıdır?

Yanlış anlamayın sadece arkadaşız. Günlük Muhabbet sohbet ediyoruz. Onun dışında başka bir şey olmadı. Lütfen aydınlatın beni. Biraz Endişeliyim bu konuda...

Teşekkür ederim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Müslüman olmayan biriyle arkadaş olmak günah mıdır?
kişisel fikrim:

evet müslüman olmayan kişi ile dost veya arkadaş olunmamalı. bu olması gereken bence. Bizim ve alemlerin Rabbi bir şey emretti ise yerine getirmeye çalışılmalıdır. Peygamberimiz (s.a.v.) bildiğim kadarı ile tek bir kez (savaş sırasında) sabah namazını vakit çıkmamış olsada, ilk vaktinde yani vaktin girdiği saatte kılamamış olduğundan çok üzülmüştür.

Dolayısı ile Allah'ın bizden yerine getirmemizi istediği emirler bizim görevimiz aslında.

Birkaç tecrübe sonucunda ise : bence ateistler ile özellikle mesafeli olunmalı. Bunlara sevgi ve yakınlık duyulmamalı kanaatimce. Ancak tabii bu ve diğer gayri müslimlere insani özelliklerimizi, iyi meziyetlerimizi de gösterebilmeli mesafeli ve ölçülü davranmalıyız bence.

yani bunu söyledim çünkü onların da bizim bilemeyeceğimiz bir olasılıkta islama dönme ihtimalleri olabilir belki, yani bu kaanaatimce bir akıl tabi. aklederlerse evet dönme ihtimalleri vardır.

aydınlatamadığım konular veya olaylar: bazı kimseler gizli şirk içerisinde olabilmektedirler. Benim ve bu durumdaki halihazırda yani henüz bu manada böyle gizli (batıni) konularda ilmim olmadığından veya çok sınırlı olduğundan ben ve bu durumdakilerin sorumlulukları yok veya sınırlıdır, öyle düşündüm yani. Dolayısı ile kişilerin gizli halleri tamamen Allaha kalmıştır benim gibi biri için.

Bunun tersinin olma ihtimali olabilir mi dediğimde bana çok garip gelse de evet öyle bir ihtimal var sanki. yani kişi Ateist olduğunu söylediği halde, gizliden islama sevgi besleme ihtimali var mıdır tam emin değilim.

Analoji ile şu meale havale ediyorum bu konuyu

"haram bellidir , helal de bellidir. Ancak ikisinin arasında bunların ikisine de benzeyen haller mevcuttur. Kim kendisini bunlardan korursa imanını korur. "
denmiş.

dolayısı ile bana göre kişi müslüman olduğunu söylüyor ise buna bakılır yani öyledir denir. müslüman olmadığını söylüyorsa değildir denir.

Bir unsur hakkında : Bence Arapça öğrenmek, kuranı Anlamak en güzel davranışlardan en iyi amellerden biri. Ayrıca tamamını anlayarak ezberlense ne güzel olur.

sonuç: müslümanlar var iken gayrimüslimle arkadaş / dost olunmamalı. Yakınlık kurulmamalı ve sevgi beslenmemeli. Çünkü onlar iyiliğimizi istemezler. Ayrıca kuran okunmalı ve onu anlamayı öğrenmeli.

tecrübeden çıkardığım ders: ben gayrimüslimlerle iletişim içerisinde olmaktan memnun kalmadım. Bu sebepten inşallah onlarla mesafeli olacağım ve asla sevgi bslemeyeceğim. Bununla birlikte islama dönerlerse diye de ölçülü olmalıyım diye düşünüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2024, Saat:05:13 PM, Düzenleyen: blue.
Fakir Ebu Bekir
Şahsınızla da Aslında Daha Çok İlgili. Mesela Benim En Yakın Çocukluk Arkadaşlarım Asla Alkol Ortamına Sokamaz ! Sokamadı da ! Bu Tarz Yaklaşımlar Olunca Ben Kendileri İle Alakamı Kestim. Çocukluk Arkadaşınla Küsmeyi Göze Alabilecek Misin? Yengem Bayram Seyranda Öpmediğim İçin Bana Küstü. Bunu Kabullenebilecek Misin ? Siz Ne Kadar HAYIR Diyebiliyor ,Ne Kadar İRADENİZ Var Önemli Olan Bu !...

Mesela Birlikte Geziye Çıktınız ! Ramazan'da da Olabilir Ramazan Dışında da Olabilir. Oruçlular mı Değiller mi? Ellerinde Yemek Yürüyorlar mı? Efendim Bana Saygılılar ! Sen Tek Kişi Değilsin. Ümmete Ne Kadar Saygısı Var ? Allaha Onun Ayı Ramazana Saygıları Yokken Hangi Saygıdan Bahsedebiliriz? Lokantaya Girince Eti Nereden Alıyorsunuz Sorusu Sorunca Utanıyor Sana Laf Ediyorlar mı ? Burada Boykot Ürünleri Var Ben Burada Yiyemem Oraya Gitmeyelim Diyebiliyor Musun? Veya O Lokantadan Arkadaşların O Gezmenin Verdiği Yorgunlukla Oturunca Kaldırabilecek Misin?

Veya Ya Yarın Gezelim de Sende Oruç Tutma Yorulursun Gibi Telkinleri Var mı ? Yada Namaz Vakti Onlar Şuraya Buraya da Gidelim Derken Sen Camiye Girip Namaz Kılacağım Dediğinde Seni Bekliyor Mu Kazaya Bırak Akşam Kılarsın Diyor mu ? Bu Sadece Gezmekle Alakalı İlk Aklıma Gelen Şeyler.

Al Buradan Tüm Hayatına Tefekkür Et. Bizim Bir Günümüz 5 Vakit Namaz Ve Onun Arasındaki Süreye Bölünmüş Bir Hayat Olmalıdır. Allah Dinimizi Tamamlamış. Ayetle Sabit. Ev Hukukundan Ev İçinde ki Yatak Odasından , Helaya , Mutfağa Misafir Ağırlamaya Kadar Her Şey Ayetle Hadisle Belirlenmiş. Çık Sokağa Dışarıya Oradaki Hukukumuz Bile Belli.

Benim Tavsiyem Seni Allaha Yakınlaştıran Arkadaş Edinmen. Ha Küsme Tabi Zor Bir Durum. Ama Mesafe Koyman Lazım. Onu İslama Davet Etmen Lazım. Unutmadan Kişi Arkadaşının Dini Üzerinedir. Kafir Allaha Küfür Eder Yaşantısı İle Fikir Dünyası İle. Allaha Küfür Eden Birisi İle Arkadaş Olmam Günah mı Diye Soruyu Yeniden Kendine Sor . Saygılar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-10-2024, Saat:11:42 AM, Düzenleyen: Tikky.
Fakir Ebu Bekir
Paylaştığım Videoda Kapalı Bir Kızın Babası İle Flört Ve Arkadaş Çevresi Hakkında Gençlere Nasihat Olan Bir Sohbeti Var. Orada Sizin Sorularınızın Yanıtını da Bulabilirsiniz. Arkadaş Ortamı Çok Önemli

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.