Şahsınızla da Aslında Daha Çok İlgili. Mesela Benim En Yakın Çocukluk Arkadaşlarım Asla Alkol Ortamına Sokamaz ! Sokamadı da ! Bu Tarz Yaklaşımlar Olunca Ben Kendileri İle Alakamı Kestim. Çocukluk Arkadaşınla Küsmeyi Göze Alabilecek Misin? Yengem Bayram Seyranda Öpmediğim İçin Bana Küstü. Bunu Kabullenebilecek Misin ? Siz Ne Kadar HAYIR Diyebiliyor ,Ne Kadar İRADENİZ Var Önemli Olan Bu !...
Mesela Birlikte Geziye Çıktınız ! Ramazan'da da Olabilir Ramazan Dışında da Olabilir. Oruçlular mı Değiller mi? Ellerinde Yemek Yürüyorlar mı? Efendim Bana Saygılılar ! Sen Tek Kişi Değilsin. Ümmete Ne Kadar Saygısı Var ? Allaha Onun Ayı Ramazana Saygıları Yokken Hangi Saygıdan Bahsedebiliriz? Lokantaya Girince Eti Nereden Alıyorsunuz Sorusu Sorunca Utanıyor Sana Laf Ediyorlar mı ? Burada Boykot Ürünleri Var Ben Burada Yiyemem Oraya Gitmeyelim Diyebiliyor Musun? Veya O Lokantadan Arkadaşların O Gezmenin Verdiği Yorgunlukla Oturunca Kaldırabilecek Misin?
Veya Ya Yarın Gezelim de Sende Oruç Tutma Yorulursun Gibi Telkinleri Var mı ? Yada Namaz Vakti Onlar Şuraya Buraya da Gidelim Derken Sen Camiye Girip Namaz Kılacağım Dediğinde Seni Bekliyor Mu Kazaya Bırak Akşam Kılarsın Diyor mu ? Bu Sadece Gezmekle Alakalı İlk Aklıma Gelen Şeyler.
Al Buradan Tüm Hayatına Tefekkür Et. Bizim Bir Günümüz 5 Vakit Namaz Ve Onun Arasındaki Süreye Bölünmüş Bir Hayat Olmalıdır. Allah Dinimizi Tamamlamış. Ayetle Sabit. Ev Hukukundan Ev İçinde ki Yatak Odasından , Helaya , Mutfağa Misafir Ağırlamaya Kadar Her Şey Ayetle Hadisle Belirlenmiş. Çık Sokağa Dışarıya Oradaki Hukukumuz Bile Belli.
Benim Tavsiyem Seni Allaha Yakınlaştıran Arkadaş Edinmen. Ha Küsme Tabi Zor Bir Durum. Ama Mesafe Koyman Lazım. Onu İslama Davet Etmen Lazım. Unutmadan Kişi Arkadaşının Dini Üzerinedir. Kafir Allaha Küfür Eder Yaşantısı İle Fikir Dünyası İle. Allaha Küfür Eden Birisi İle Arkadaş Olmam Günah mı Diye Soruyu Yeniden Kendine Sor . Saygılar