You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"Müslüman kadınlar yirmi yıl önce böyle değildi

General
Madam Serandi, "Müslüman kadınlar yirmi yıl önce böyle değildi. Artık siz başka türlü yaşlanıyorsunuz" demişti.
Başka türlü yaşlanmak?
"Nasıl Madam?"
"Daha önce, Müslüman kadınların yüzündeki çizgiler yumuşak olurdu. Yaşlanırken güzelliklerini kaybetmeyeceklerini bilmenin emniyeti, diye düşünürdüm. Bir bebeğin yüzüne çizilmiş çizgiler gibi gelirdi ihtiyar kadınların çehresi. Müslüman kadınların şanslı olduğunu düşünürdüm. Kendi validemi, benden yirmi yaş büyük ablamı, Osmanlı topraklarında daha çok düşünürdüm biliyor musunuz? Çünkü onların akranı olabilecek her kadını gördüğümde, onları hatırlardım.
Neden derdim, biz Katolikler katılaşa katılaşa ölüyoruz da, Müslümanlar gittikçe hafifleşerek ölüyor? Biz, yere düşer gibi geçerken yılların üstünden, siz göğe ulaşılacak basamak niyetine geçiriyorsunuz yılları. Böyle düşünürdüm. Ama gördüm ki, siz de artık göklerden düşe düşe yaşıyorsunuz ve dahi yaşlanıyorsunuz."
Fatma Barbarosoğlu
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: "Müslüman kadınlar yirmi yıl önce böyle değildi
Eyvallah.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Çok Üzücü.. Elhamdulillah iyi olan insanlar Hala var'diyerek avunabiliyoruz..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Sadece yaşlanmamız değil, her şey değişti...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ama gördüm ki, siz de artık göklerden düşe düşe yaşıyorsunuz ve dahi yaşlanıyorsunuz."

şu cümleye dikkat...bizlere çok yazık gerçekten...

ve paylaşımda ki herşey de dogrudur...

emegine saglık abicim...

Allah' ım sen bizleri kendimizie özümüze getir...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.