You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslüman Anneyim, Neden mi Evdeyim?

Müslüman Anneyim, Neden mi Evdeyim?

...Revan...
RE: Müslüman Anneyim, Neden mi Evdeyim?
Bu makaleyi okuyunca hop ağırdan al biraz, ben de okuyorum herhalde, dedim. Güzel yerlere değinmiş, fakat biraz ağır kaçmış. Her çalışan kadın aynı mıdır? Her şeyin süsünde modasında mıdır? Şimdi ki sistemde, ev hanımıysa modern olacaksın olayı var. Kültürlü olacaksın, internet, kitap, telefon nedir bileceksin. Daha carttu curttu.
Eğer çalışıyorsan elbet sınırlarını bileceksin. Haram, helal giyim tarzı falan filan. Sen zaten, ben bir müslüman bayanım diyorsan, söylediğin gibi de uyacaksın. Her şey sözle bitmiyor.
Son cümlelerine katılıyorum Zeynep abla. Bir erkek görevleri, bir kadın da görevlerini bilse kadını okuma gibi bir derdi olmaz. Bu devirde kime çatacağımızı bilmiyoruz. Kendimizi garantiye almaktan başka çaremiz yok. ha okuduk, eş de hayırlı. Onun da gönlü razı olursa, bırak çalışma.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gülücük o makale sizler gibi değerli dostlara değildir herhalde , "söz meclisten dışarı." demek istemiştir büyük ihtimalle... kaldıki çalışanlardan biride bendeniz, üstüme hiç alınmadım, zira müslüman kadının şahsiyeti çalışsada çalışmasada çoğu şahsiyetten çok farklıdır, farklı olmak zorundaır, o farklılığını, islamın ona sunduğu güzel ahlakını her ortamda evde yada iş yerinde belli eder.. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
18 yıldır iş hayatının içindeyim..ALLAH a şükür gözünün üstünde kaş var diyen çıkmadı..iş hayatında duruş önemli ..elbette herşeyin içinde olduğu gibi iyinin içinde kötüsü..kötünün yanında iyiside var...bende üstüme alınmadım çünkü ben duruşumu biliyorum ve bu duruşu hiç bozmadım..

dinen bakarsanız kadının çalışması haram ..ama ne yazık ki bu zamanda bu yaşam mücadelesinde eşlerimizin çabasını görüpte elimizi taşın altına koymasak daha büyük vebal gibi görüyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kadın iffetini koruyorsa gözünü haramdan sakınıyorsa çalışabilir.
Sadece bayanların çalıştığı hiç erkeğin olmadığı yerlerde var ki kocanda izin veriyorsa bi sorun yok.
Ama sen gidipte erkeklerin içinde çalışıp bazende baş başa kalınan bir ortam oluyorsa tabiki çalışma daha iyi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Dinimizde kadın, geçim derdinden, düşüncesinden muaf tutulmuştur. O, çalışarak, didinerek para kazanmaya, bunun için beş vakit namazı aksatmaya, erkeklerin arasına karışarak günah işlemeye mecbur değildir. Her şeyi koca onun ayağına getirmek mecburiyeti vardır. Dinimiz ona bu kıymeti vermiştir.

Bir kadının, kızın, anası, babası ve mahrem akrabası yoksa veya var da, fakir iseler ve devlet de yardım etmez ve kimse yardım etmezse, bu kadın, kendinin, çocuklarının ve hastalık, ihtiyarlık sebebiyle çalışamayan fakir ana babasının nafakalarını temin etmek için çalışmak zorundadır. Erkekle karışık olmayan kadın işlerinde çalışır. Erkek bulunmayan iş yoksa, sıhhatini, dinini, namusunu, Müslümanlık haysiyetini ve şerefini koruyacak kadar farz olan nafakayı kazanmak için, yabancı erkeklerin bulunduğu yerde örtülü olarak çalışması caiz olur. Bu nafakayı kazanmasında mani olunması, ikrah olur. Böyle ihtiyaçtan fazla, orada kalması caiz olmaz.

hacca, umreye bile mahremiyetsiz gidemeyen kadının birsürü erkeğin içinde çalışması ne kadar helal olabilir...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bence bu konu çalışan ve Ev hanımlarını 2ye ayırır gülücük bende bi ev hanımı olsarak bayanların çalışmalarını doğru ve uygun bulmuyorum ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.