(Yukarıdaki 324 nolu Peygamber s.a.v.’in sahih hadisi şerifinde konu edilen zevceler, yani dünya kadınları ve hurilerle ilgili açıklama şöyledir: Müfessirlere göre, Yüce Allah’a[/align] ve Peygamber s.a.v.’e itaat ettikleri için Cenneti hak eden mümine kadınları, Cenâbı Allah her türlü dünyevi duygulardan, kıskançlıktan ve benzeri çirkin huylardan arındıracak, içleri de dışları gibi Güzel olacaktır. Eğer ikisi de cennete girdiyse bu eşler isterlerse dünyadaki kocalarına tertemiz olarak iade edilecektir. Hurilerden daha güzel olarak yaratılan o dünyalı kadınlar, eşlerine ebedi bir hayat arkadaşı ve hurilere sultan olacaklardır. Sonsuza kadar sevdikleriyle birlikte Cennetten istifade edeceklerdir.)
(Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara, altlarından ırmaklar akan cennetler vaad buyurdu. Orada ebedi kalacaklardır. Hem de Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası ise hepsinden büyüktür. İşte asıl büyük kurtuluş da budur.) (Tevbe Sûresi 72. âyet) Dünya hayatındayken evlenemeden ahirete intikal etmiş erkek ve kadınlar, Cennette evlendirilecek ve orada evlenmemiş kimse kalmayacaktır. Huriler ise Cenabı Allah’ın erkekler için cennette özel yarattığı ve dünyalık kadınların emrine verdiği çok güzel cennet kadınlarıdır. Bir çok âyeti kerime onlardan bahsetmekte ve onları tarif etmektedir.Bazı âyetler şöyledir: (Gerçekten biz hurileri yepyeni bir yaradılışla yarattık. Onları bâkireler kıldık. Eşlerine düşkün ve yaşıttırlar.) (Vakıa süresi 35. 36. 37. âyetler.) Cennet hem mümin erkeklerin hem de mümine kadınların nimetler içinde diledikleri her şeye sahip olacakları, hayal bile edemeyeceğimiz kadar güzeldir. Cenabı Allah Cenneti mümin kullarını ödüllendirmek için özel olarak yaratmıştır. 5920 nolu hadisi şerif şöyle buyurmaktadır: (Cennette, hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği, hiçbir kalbin hissetmediği güzellikler vardır.) Cennetin nimetlerinden erkekler kadar kadınlar da istifade edecek, bütün nimet ve ihsanlar her iki cinse de verilecektir. Hurilerden daha güzel yaratılan Cennet ehli dünya kadınları, güzellikte o kadar ileride olacaklar ki bu kadınlar için 7406 nolu hadisi şerif şöyle buyurmaktadır: (Eğer Cennet kadınlarından birisi yeryüzüne teşrif etse yeryüzü misk kokusu ile dolar, onun parlaklığı da güneşin ve ayın ışığını yok eder.) Yani güneşin ışığını kapatacak kadar parlaklığa ve cazibeye sahip olan bir kadının bundan daha güzel bir şeyi tahayyül etmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Yüce Allah ne erkeğe nede kadına zulüm etmez.
İnsanlar kendi iradeleri ile kendi sonlarını hazırlarlar. Her insan dünyada iken Allah ve Peygamber yolunda mı yoksa Şeytanın yolundamı? Sorusunun karşılığını ahirette mutlaka görecektir. (Şüphesiz ki Allah insanlara hiçbir şey için zulmetmez. Fakat insanlar kendi kendilerine zulmederler.) (Yunus sûresi 44. âyet.)