You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mukaddimesidir ; Bu Sessizliğin

Üye
[Resim: 168bdk7.png]

Seyr-ü sefer ederken gece başlıyorum yitikliğime gözlerimle... Taşkınlıklar coşkunluklara haber salıyor;

"Vakit tamam!" Oyalamakta kelimelerim cümlelerimi yara içinde bere alıyor yüreğim. Her harf bir intiharı taşıyor seslerin... Puslu bir gece dokunuyor sonra hayallerime... Bir bir gözümden düşüyor işte hayallerim. Tut/a/madığım düşlerimdi oysaki onlar iç'lerine bir kahraman aradığım. Gelmiyor o "kahraman"... Yüreğimden tutsun istiyorum bir el... Biçare... Yorgun düşüyor beklemelerim... Bekleyişler "kahır"ı buyur ediyor kendilerine...

Gecenin soluğuna bir "sus" da ben konduruyorum; yüreğim çığlık çığlığayken... Soluklarım izin vermiyor nefeslerime... Yırtıyor işte aldığım her nefes içimdeki amansız düşünceleri... Sineme bir ağrı saplanıyor uğurlarken çocukluğumdaki en temiz yaşanmışlıkları... Yüzüm kırbaçlanıyor... Affetmiyor beni acı acı sövmelerim ... Yediremiyorum bir özrü ömre dayatılan...

...

Ezilmekte kelimeler... Kuramıyorum cümleleri... Kemiriliyor tüm anlamlar sızı/larımdan çekilip... Azalmışlıklarım esir tutuyor çoğulluğumu. Teker teker az'a buyur ediyor tüm an'larımı... Mühürleniyor yüreğim sitemler eşliğinde... Hakkı veriliyor(!) işte sus'larımın!

Sol yanıma düşen çıldırış'ımın provalarından yayılan sancılardı bunlar... Yüreği parça parça eden yaşanmışlıklardı belki de... Mıhlanan bir ömür var şimdi önümde... İtilip kakılan cümlelerle dolu bir dizi yaşanmışlıktan süzülüp gelen üç noktalı bir sürü cümle belki de... En ücra köşemde sakladığımdı aslında bana doyasıya gülümsemeleri veren. Gizimden bile sakındığımdı; "sus" kondurulan yüreğime haykırmak isterken doyasıya...

Şimdi gecenin seyr-ü seferi tamamlanırken... Zulmet eşliğindeki an'larım aralıyor kapılarını aydınlığa... Bir şey fısıldanıyor ruhuma... Öyle masum öyle rahatlatıcı... Kulak verin zerrelerim:

"Yüreğim miadı dolmakta sessizliğin! Sadece bekle... Öyle bir ses dokunacak ki sus'larıma; cümle âlem ses'in ne olduğunu anlayacak..."

Haber salın gizli saklı kalmış tüm yüreklere... "Konuşma" vakitleri yakındır... Mukaddimesidir bu sadece fırtına öncesinin... Sessizliğin en alıcı noktasıdır; sadece duyabilenlere...!

Duyabildin mi Sevdiğim??!!

Hümeyra Karagöz

Biri ağlayarak başlar hayata rahmetlen biri veda eder gülmeyi öğrenmeden..

[Resim: 10za6gn.png]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.