Tuhef'ul-Ukul, s. 34
* * *
Emir'el-Müminin İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Mal ve mülkün yok olmasının sebebi muhtaç insanları mahrum kılmaktır."
Gurer'ul-Hikem, c. 4, s. 190
* * *
-Emir'el-Müminin İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Peygamberden nakledildiği üzere Allah-u Teala miraç gecesi kendisine şöyle buyurmuştur: "Ey Ahmed! Benim muhabbet ve sevgim fakir insanları sevmektir. O halde fakirleri kendine yakın kıl, kendi yakınına oturt ki ben de sana yakın olayım."
el-Hayat, c. 2, s. 51
* * *
-İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim bir mümine doyasıya yedirirse Allah'ın hiç bir kulu onun ahirette elde edeceği mükafatını bilemez; ne mukarreb/yakınlaştırılmış bir melek ve ne de gönderilmiş bir nebi… (Mükafatını sadece) alemlerin rabbi olan Allah bilir. (Daha sonra şöyle buyurdu
"Mağfiret ve ilahi gufranın nedenlerinden biri de aç bir Müslümanı doyurmaktır." (Daha sonra da İmam (a.s), Allah azze ve celle'nin şu ayetini tilavet buyurdu
"Yahut, açlık gününde, yakını olan bir öksüzü, yahut toprağa serilmiş bir yoksulu doyurmaktır." el-Kafi, c. 2, s. 201
* * *
-Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Sadaka sahibinin elinden çıkınca kendisine şu beş sözü söyler: Ben fani idim beni sabit (baki) kıldın; küçük idim, büyüttün, düşman idim, dost kıldın; şimdiye kadar hep sen beni korudun, şimdiden kıyamete kadar da ben seni koruyacağım."
el-İsna Aşeriye, s. 223
* * *
İmam Kazım (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim bir mümini sevindirirse evvela Allah'ı, ikinci olarak Resul-i Ekrem'i, üçüncü olarak da bizi (Ehl-i Beyt'i) sevindirmiştir."
Bihar'ul-Envar, c. 74, s. 314
* * *
-Emir'el-Müminin İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz ki münezzeh olan Allah fakirlerin yiyeceğini zenginlerin malında karar kılmıştır. Bir fakir acıkırsa, mutlaka bir zenginin onun bu hakkını engellediğindendir."
Nehc'ül-Belağa, el-Kelimat'ul-Kısar/320 s. 478
* * *
İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim ihtiyacı olduğu halde bir mümini malından alı-koyarsa Allah ona cennet yiyeceklerini tattırmaz ve ona mühürlenmiş halis şarap içirmez."
Bihar'ul-Envar, c. 75, s. 314
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)