You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mü'minlerden hangisi efdal (en faziletli)dir?

Göğe Bakma Durağı.
[Resim: 944277_519847894742784_633541624_n.jpg]

Hz. Enes (ra) anlatıyor: Resulullah (sav)'a soruldu:

“Ahlakça en güzelleridir!” cevabını verdi. Tekrar soruldu:

Pekiyi, mü'minlerden hangisi en akıllıdır?

“Ölümü en çok zikreden ve kendilerine gelmezden önce, onun için en iyi hazırlığı yapanlardır. İşte akıllılar bunlardır.”

| Hadis-i Şerif, İbnu Mâce, Zühd 31 []

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Mü'minlerden hangisi efdal (en faziletli)dir?
Konularınıza katılıyorum.. merve sanırım adınız ancak 2de bir sahih hadis paylaşımlarınıza birazcıkta karşıyım neden kuranı kerım ve güzel sözler durarak sahih hadis paylaşiyorsunuz. inanın bana bu düşünce bazılarını forumdan gitmesine sebeb olabiliyor kesinlikle lafıma alınmayın kızmayın sadece merak ettim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Mü'minlerden hangisi efdal (en faziletli)dir?
O zaman sahih hadisleri ben, Kuran-ı Kerim ve güzel sözleri de siz paylaşın. Alınıp kızmam bunu gerektircek bi yorum yok zaten ortada.
Karşıma çıkan, okuduğum şeyleri paylaşıyorum. Onlara da rastlarsam onları da paylaşırım elbet.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.