Ötekini düşünmeden cümle kuramıyoruz. Hepimiz Allah yaratmış demeden karşımızdaki insanı ideoloji kılıcıyla doğruyoruz. Türkiye hiç bu kadar kendi içinde yalnızlaşmamıştı. Müslümanlar 72 fırka, bütün toplum atomlarına kadar bölündü, sivrildi.
İdeolojik bakışlarımız körleştiriyor. Aydınlar, romancılar, şairler bile siyasete soyundu. Bahar geliyor, kış geçiyor kimse farkında olmuyor. Siyasi görüşünü sormadan bir taksiye binemez olduk. Ben çok üzülüyorum, daralıyorum, hatta çare bulamadığım için utanıyorum.
Allah aşkına herkes oyunu kullandıktan sonra dört yıl siyasetle ilgilenmezse kıyamet mi kopar? Bu gidiş hoş değil! Kaybedenlerin kinini, kazananların kibrini çekemiyorum artık...
Ucuz polemikler, karalamalar, gol çalımları, iyi hoş fakat Batı'nın istediği oluyor farkında değil misiniz?
Bizler birbirimize düşmüşken Moğollar gelecek uyanalım artık. Cemaat, parti, dernek, teşkilat, her türlü görüş toplumu yalnızlaştırdı. İlla ki inandığımız partiler, ideolojiler olacaktır ama selamı kesmek, ekmek aldığımız bakkalın İslâmcı veya Atatürkçü olup olmadığını sorgulamak yakışmıyor bu millete.
Barbarlar gelecek, barbarlar kapıda, biz yiyelim birbirimizi, hoş olur!
bülent akyürek