You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
Mizahi Kıssalar..
S.a.olaylar gerçekten yaşandı m bilemiyeceğim

"Arap ülkelernden birinde İmam Cemaate namaz kıldırıyor.Cami duvarında tam İmamın karşısında küçük bir delik vardır.İmam başlar kıldırmaya subhaneke.. ,fatiha ...Zammı sure olarak Taha Suresini okumaya başlar..İkinci sayfasına ;Allah-u Tealanın Hz Musaya asasını yere atması emri üzerine asanın yılana dönüşmesinin anlatıldığı bölümü okuyordur.....Tam o sırada karşıdaki delikten bir yılan girer camiye...İmam yılanı görünce sesi soluğu kesilir.Aklında ne sure ne başka birşey kalmıştır..Cemaatten birisi İmam'ın unuttuğunu düşünerek hatırlatmak maksadı ile " Huzhe vela tehaf " der..Ama imamda hala ses seda yok..Bi kişi daha "huzhe ela tehaf "(Tut Onu korkma) diye hatırlatmaya çalışır...İmam daha fazla dayanamaz ,ve hala titreyen sesi ile :
_Teal ve ente huzhe(Gelde sen tut )

İki arkadaş araba ile gezerken..Karşıda Polisin kontrol yaptğını görür..Gençlerden biri direksiyondakine der ki:Ne ehliyet var bne ruhsat dön şu yoldan ,ceza yemiyelim...Direksiyondaki genç bilmiş bir eda ile : korkma korkma ben hallederim " der ve polisin bulunduğu yöne doğru sürer arabayı..Polis genci durdurur ,enç camı açar ve polis ehliyet ruhsat sorar...Uyanık genç Okumaya başlar" Vadduha, velleyli ize sece "...Güya arap taklidi yaparak polisi atlatacağını sanar...Polisin yüzünde kötü bir gülümseme eli ile tekrar ver işareti yaparak ,kafasını sallayarakşöyle söyler
_ " ma veddeake Rabbuke veme gale

"Dört Hintli mescide gidip namaza durmuş. O sırada müezzin içeri girince Hintlilerden biri namazda olduğunu unutarak;

- Ezan okundu mu, diye sormuş. Diğeri onu dürtmüş:

- Konuştun, namazın bozuldu. Üçüncüsü ise o uyaran arkadaşına;

- Zavallı, ona bakacağına sen kendi namazınla meşgul olsana, diye çıkışmış.

Sonuncu Hintli sevinerek yüksek sesle;

- Elhamdulillah, ben şu akılsızlara uyup namazımı bozmadım, demiş. Böylece dördünün de namazı heba olmuş

(mesnevi)
alıntı

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.