You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mitler-Mitoloji ile ilgili bir soru.

Mitler-Mitoloji ile ilgili bir soru.

Profesör
RE: Mitler-Mitoloji ile ilgili bir soru.
gunah olup olmadıgı konusunda net bırsey soyleyemem ama yapılmaması gereken seyler oldugunu bılıyorum.
boyle konular kıyas yolu ıle cozumlenır.tanrı kelımesı dınımzce kullanılması uygun bır kelıme degıl.ınsanları tanrılastırmak(amac farklı bıle olsa) gunahtır cunku tek ılah Allahtır...

gunumuzde pek dıkkat edılmıyor bu hususlRA,bu konularda hassas davranman guzel gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Mitlerindeki tasvire uymadığı müddetçe ve sadece birer çizim veya hayali karakter olduğu müddetçe küfürden uzak durmuş olabilir.Örnek vereyim.Kıyasla ne durumda olduğunu anlayabilceğimizi söylemişsin.Bir haçı mesela takmak küfür.Pekala onun yerine bir kolye taksan ne olur?O haç değildir küfür olmaz.Bir inanca ait te değildir sıradan bir kolye.Tabi hüküm vermek bize düşmez.Onun için böyle kıyasladığımda mit olsun hayal olsun birbiriyle uyuşmaz.Fakat alim ve bilgili kişilerin cevap vermesi gereken sorulardan.Gene de anlamlarını bilmediğimiz şeylerle yakından ilgilenip tesiri altında kalmamalıyız.Maazallah küfüre getirir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2013, Saat:02:17 AM, Düzenleyen: Kutay7889.
Kıdemli Üye
kardeşim bırakın böyle düşünceleri , bu tür şeyleri düşünmekten varya müslümanlar bir adım öteye gidemiyor , bu tür şeylere çalıştırdığınız beyninizi azcıkta ilme çalıştırsanız keşke , ya koy resmi ne olacak , sen tapıyonmu ona sanki , eee güneşlenme o zaman güneşede tapıyorlardı madem zamanında yada bebek alma eve put ya tapıyorlardı ya zamanında , ya ben sırf eski putlar varya onlardan almak evime koymak istiyorum eğlencesine , gıcıklığına , ben ona tapmak içinmi alıyorum , sadece heykel kardeşim , görsel süs olsun diye alıyorum , komedi diye gülersin , tapmadıktan sonra ne zararı var , böyle şeyleri düşündükçe aslında eşeğin aklına karpuz kabuğu getirirsiniz ben size söylim , azcık güvenli olun ya kendinize gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2013, Saat:02:31 AM, Düzenleyen: e2828.
Acemi Üye
Doğru dedin de insan resmini duvarlara koymaya günah diyen alimler hocalar var,yok canım öyle şey mi olur diyenler var.İnsan şaşırıyor ne yapacağını.Haşaa günah ise inkar da edemeyiz elbet,şüphe olmaz.Kullandığın avatar mı nedir artık üstünde başka inanca ait simge olmadıkdan sonra mesela haç-yinyang simgesi gibi şeyler olmadıkdan sonra bir günah olmaz diye yaklaşırdım bu durumlara eskiden.Neyse sağolun. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2013, Saat:01:10 PM, Düzenleyen: Kutay7889.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.