KG
**
*
KOZMİK YOLCU
Kozmik Yolculuk takma adıyla paylaşımda bulunan birisi(birileri) ile 2012 yılından beri Facebook arkadaşıyız. Bu sanal arkadaş RAMTHA isminde bir öğretiden mesajlar yayımlıyor. Önce, kişisel düşünceme göre RAMTHA ÖĞRETİSİ nedir, bazı kaynaklara dayanarak kısaca bir bilgi vereyim, sonra, değerlendirmemize geçelim…
BELEŞ AYDINLANMA
DOLARLA AYDINLATMA
Tamamen kendi iddiasına göre; ABD’de 1976 yılında bir ev kadını (DARLENE HAMPTON) mutfakta yemek yapmakta iken içeride bir varlık belirir. 35 bin yıl önce Lemuria adlı kayıp bir kıtada yaşadığını söyleyen varlık Hampton’a “Seni zincirlerinden kurtarmaya geldim” der. Kadın ruhunun bedeninden ayrıldığını, bir tünele girdiğini birdenbire aydınlandığını ve o günden sonra bedeninde iki ruhla dolaştığını sayıklamaktadır. Adının Ramtha olduğunu söyleyen varlık Hampton’ın bedenine girdiğinde onun ağzından mesajlar vermeye başlar. Daha sonra J.Z. Knight adını alan “iki varlıklı” bu kadının bedenine istediği an gelen Ramtha, onu önemli mesajlar getiren “kutsal insana” dönüştürür. J.Z. Knight, bugün Washington yakınlarındaki Fransız tarzı şatosunda yaşıyor. Burası aynı zamanda Ramtha Aydınlanma Okulu. Dünyanın pek çok ülkesinden insan onun bedeninden Ramtha ile temas kurmak için BİNLERCE DOLAR ödeyerek bu şatoya geliyor. Ramtha tarikatının üyeleri arasında Türkler de var, Scientology tarikatı gibi Salma Hayek ve Linda Evans gibi Hollywood ünlüleri de…
Değerli dostlar bu öğretinin özü ve özeti sizin anlayacağınız zengin insanların DOLARLARINI İÇ ETME ÖĞRETİSİDİR.
DAVAR SÜRÜSÜ
Geçen gün Kozmik Yolculuk bir paylaşımda bulundu. Paylaşımdan kısa bir bölüm:
“DÜNYANIN İLLÜZYONLARINA ÖYLESİNE GÖMÜLDÜNÜZ Kİ, İÇİNİZDE YANAN MUHTEŞEM ATEŞİ UNUTTUNUZ…
Bir zamanlar özgürlük rüzgarları olan siz yaratıcı Tanrılar, büyük kentlerde üst üste ve kilitli kapılar ardında korkuyla yaşayan davar sürüleri haline geldiniz!. Yükselen dağların ve harika rüzgarların yerini yükselen binalarınız ve korku dolu bilinciniz aldı. Nasıl düşüneceğinizi, nasıl inanacağınızı, nasıl davranacağınızı ve neye benzeyeceğinizi düzenleyen bir toplum yarattınız. Savaştan ve savaş söylentilerinden korkuyorsunuz, hastalıklardan korkuyorsunuz, kabullenilmemekten korkuyorsunuz. Kendinizi başarı, ün, altın ve para için küçültüyor, yaltaklık ediyorsunuz. Hepsi bir parça haz için…”
NEZAKETSİZ DİLDEN ÖĞRETİ ÇIKMAZ
Ben de bu mesaja şöyle bir yorumda bulundum:
“Davar sürüsü…gibi bir deyimde Hem davar canlısına hem de insan toplumuna hakaret var. Nezaketin olmadığı bir öğreti öğretiden ziyade kendini beğenmişlik ve evrensel tekliğin her bir hologramik biriminin asli görevinden bihaberliktir. Bu metni ya çevirende bir hata var ya da öğretide.”
Kozmik Yolculuk’tan hemen bir karşılık geldi, şöyle diyordu:
“Yazıda geçenler hakaret veya küçük görme veya övme yada yüceltme değil birer tanımlamadır. Türkçe diline bu şekilde geçmiş olabilir veya başka bir kelimede olabilirdi. Eğer bu kelime sizin hoşunuza gitmediyse siz bir başka kelime koyabilirsiniz. Önemli olan kelimeler değil işaret edilen manadır. Bir iki kelimeye takılarak konunun özünde anlatılan derinliği görmeye çalışmaktan beri durmanın kimseye bir faydası yoktur…
Kimse burada hata bulmak, yargılamak, kötülemek için bulunmaz. Tüm paylaşımlar ve yorumlar öğrenmek ve gelişmek adına yapılır…”
BAKARA 104’ÜN UYARISI
Değerli Dostlar,
RAMTHA öğretisinin necisi olduğunu bilemediğim KOZMİK YOLCULUK’un bu cevabı bana şu Âyeti Kerimeyi hatırlattı:
“Yâ eyyuhâllezîne âmenû lâ tekûlû râinâ ve kûlûnzurnâ vesmeû …”
Ey iman edenler! “Râina” demeyin, “unzurna” deyin/”bizi davar gibi güt” diye konuşmayın, “bize bak” diye konuşun ve dinleyin. ..(BAKARA/104)
Yani bir kadının hezeyanlarının sesi bana “SEN (VE DİĞER İNSANLAR) BİR ZAMANLAR TANRIYDIN, SONRA TANRI OLDUĞUNU UNUTTUN ŞİMDİ SEN BİR DAVARSIN” diyecek. Ben de davarlıktan kurtulup tekrar tanrı olabilmek için bu muhteremlere DOLARLARI BASTIRACAĞIM ve AYDINLANACAĞIM… yani davar gibi sağılmaya başlayacağım, etimden sütümden yünümden faydalanacaklar. Ben kelimelere takılmayacakmışım, amaca bakacakmışım falan filan…
Kusura bakmayın ama insanlığın en büyük baş belası tanrı uydurması altında cüzdanları yağmalamaktır.
YÂSİN SURESİNİN UYARISI
“Sizden herhangi bir ücret istemeyelere uyun. Onlardır doğruyu ve güzeli bulanlar.” (Yâsin/21)
BİZ MUHAMMEDÎYİZ
Hz. Muhammed a.s. bu tanrılık uydurmasıyla mücadele etmiş ve ebediyen bu saçmalığa son vermiştir.
Ben Muhammedî’yim.
Şizofrenik hezeyanlarla işim gücüm yok.
Benim işim akıl mantık ve gerçeklerle.
NOT: Kozmik Yolculuk isimli sanal hesabın kim ve ne olduğu hakkında hiç bir bilgim ve ilgim yoktur. Belki RAMTHA’nın Türkiye uzantısıdır belki de kendi halinde mistik hülyalar peşinde koşan bir amatörün mütevazi paylaşımlarıdır. Buradaki yazımız sanal hesap sahibinin şahsı ve tercihleriyle ilgili olmayıp RAMTHA öğretisini eleştiridir.
Kemal GÖKDOĞAN