You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mirasın olup olmaması hakkında

Acemi Üye
Birinin mirasının islami devletin el koyması daha mantıklı değil midir ?
Eğer bunu insan aklı alabiliyorsa yani içinde bir sır yok ise açıklar mısınız ?
Zengin biri öldü mirası neden oğluna kalsın ? Devletin alması islami devletin genişlemiş büyümesi için daha hayırlı değil midir ?
Zengin birinin oğlu babasından kalan parayı harcar. Ama fakir biri çalışmak zorundadır. Çalışmak iyidir kötüdür. Ama tekine böyle bir zorunluluk ortaya çıkar. Onun haricinde gelir adaletsizliğide büyük ölçüde engellenmiş olur. Herkes eşit hayata eşit başlar bu umutsuzluğu kırar. Çalışmaya sevk eder. Devlet için yararlarını zaten saymıyorum. Bu zekata falan mani değildir tabiki. Ben bilmiyorum devletin el koymasın.
Ama açıklarsanız anlarım. İçimde böyle kaldı bir kaç sorum daha var. Ama siteye ilk defa yazıyorum şimdi kaç kişi var sorular nasıl cevaplanıyor. Falan öğrenmek için dediğim gibi benim fazla dini bilgim yok çocuğun anlıyacağı gibi açıklarsanız anlarım teşekkürler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Mirasın olup olmaması hakkında
Oğul İhtiyaç sahiplerine yardım etmeyecekse devletin belirli ölçüde el koyması daha iyi olur,Gariban ve yetimlerde faydalansın.zengin hep zengin,fakirde hep fakir olmaz
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tamamda ..ister hayırda ister hayırsızda harcasın mirasını kimene...dinimiz akrabaya mirası hak kıldıktan sonra..kuranı kerimde nasıl üleştirileceği açıkça sabıtken... neye istinaden devlete kalması doğru diyebiliriz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Doğru kuranda miras hukuku belirlendiği için böyle bir şey mantıksız ben sadece şunu bilmek istedim kurandaki bu sistemin nedeni bizim anlayabileceğimiz bir şey midir ? bizim anlayabileceğimiz bir şey ise nedir ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Tamamda miras alanların nerden biliyoruz hayır yapmadığı kati ve net şekilde devlet el koysun diyoruz...

neyse ya şuan konuşulacak daha önemli konular var...iyi tartışmalar size
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.