You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mezhep değiştirme

Yeni Üye
Mezhep değiştirme
Selamün aleylüm Arkadaşlar bir sorum var.Ben Aleviyim Alevilik bir mezhep değil bir felsefe.Şimdi ben namazı Hanefiye göre kıldım.Hanefi mi oldum?Hanefi nasıl olunur?Bilindiği gibi mezhepler nasıl namaz kılacamıza yarıyor en başta.Aleviler şia değildir.Bende kendimi,şii,hisstemiyorum.Şiiler kerbela yıldönümünde kendilerini filan kılıçla kesiyorlar,4 halifiye hakaret edenler,Hz.Ayşe'ye dil uzatanlar var bu gibi sapıklıklar Alevilikte yok.Ee ben,hangi mezheptenim?
Bazı kendini bilmez cahiller maalesef bazı akrabalarım Sunnilerin sadece camiye,gittiğine söyler.Not:Allah'tan annem imansız değil bana camiye git,Yasin oku der.Kendiside okur
Edit:Bu cahiller köylüdür okuma yazma zor bilirler dini eğitim almaışlardır yalnız hepsi değil dayım 5 vakit namaz kılar.Ben dini,eğitimimi ortaokul ve lise,din hocalarımdan aldım sagolsunlar dua ezberlettiler,Cüz,ödevi verdiler,Peygamberimizin hayatını okutturdular.ŞU an lise 3e gidiyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-03-2016, Saat:06:13 PM, Düzenleyen: thetigerclow.
Yönetici
RE: Mezhep değiştirme
Mezhepleri birer hoca kendini de bir öğrenci olarak gör.
Hocaya(Mezheplere) nasıl namaz kılacağını gibi sorular soruyorsun o da sana cevap veriyormuş gibi düşün.
Sen hangi hocaya(mezhebe) tabi olacağını seç ona sor.
Hangi mezhebin dediğine göre ibadetlerini yaparsan o mezhep senin mezhebin olmuş olur.

Aleviler içerisinde sen gibi nasıl ki güzel ve kıymetli insanlar varsa diğer mezheplerde de öyle güzel insanlar var.
Yine Aleviler içerisinde nasıl ki kötü insanlar varsa diğer mezheplerde de olabilir.
Bu gibi şeyler mezhepleri bağlamaz.

İnsanları mezheplerine göre ayırmamalıyız.

Allah yardımcın olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.