Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim,Bir adım gelene on adım gidişimsin.Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsinSen benim; yalandan ve sahteden kaçışım,Riyadan bıkışım, gerçeği arayışımsınVe nihayet doğrunun tadına varışımsın
Sen benim; haksızlığa ve zulme baş kaldırışım,Mazluma kucak açışım, zalime düşmanca bakışımsınVe mağdurdan yana tavır alışımsın
Sen benim; bugünüme şükür ve yarınıma dua edişim,Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsinVe kapanmayan avuç içimsin
Sen benim; hayat ve kaderle inatlaşmam,Ekmek için kavgam, bitmek tükenmek bilmeyen davamsınVe zorluklara karşı yılmayışımsın
Sen benim; menfaate ve çıkara tepkim,Almak için verene öfkem, ille de karşılık bekleyene lanetimsinVe alayına isyan edişimsin
Sen benim; ahlaksızlık ve yozlaşmayla mücadelem,Para için kendini satana küfredişim, başkalaşana verip veriştirişimsinVe eskiyi özleyişimsin
Sen benim; duygusal yaradılışım,En ufak şeyi kafaya takışım, kolay unutamayışımsınVe bundan bir türlü sıyrılamayışımsın
Sen benim; sonsuz sadakatim,Merhametim, hissiyatim, şefkatimsinVe aman diyene yüz çevirmeyişimsin
Sen benim; her şeye rağmenim,Asla pes etmeyişim, başımı öne eğmeyişimsinVe ümidimi yitirmeyişimsin
Sen benim; yaşama ülküm,Namusa olan düşkünlüğüm, namussuzluğa küskünlüğümsünVe gururum, onurumla olan bütünlüğümsün
Sen benim; karakterim ve kişiliğim,Objektif fikrim, subjektif hissimsinVe hayata bakışımsın... Birgün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar;bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatanapeki bana ne kadar aşıksın der;Mevlana hanımına şöyle der;Sen benim;Yaradan'dan ötürü yaradılanı sevişim,Bir adım gelene on adım gidişimsin...Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin...Sen benim;Bugünüme şükür veyarınıma dua edişim,Azla yetinişim,çoğa göz dikmeyişimsin,Ve kapanmayan avuç içimsin...Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim,Bir adım gelene on adım gidişimsin.Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsinSen benim; yalandan ve sahteden kaçışım,Riyadan bıkışım, gerçeği arayışımsınVe nihayet doğrunun tadına varışımsınSen benim; haksızlığa ve zulme baş kaldırışım,Mazluma kucak açışım, zalime düşmanca bakışımsınVe mağdurdan yana tavır alışımsınSen benim; bugünüme şükür ve yarınıma dua edişim,Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsinVe kapanmayan avuç içimsinSen benim; hayat ve kaderle inatlaşmam,Ekmek için kavgam, bitmek tükenmek bilmeyen davamsınVe zorluklara karşı yılmayışımsınSen benim; menfaate ve çıkara tepkim,Almak için verene öfkem, ille de karşılık bekleyene lanetimsinVe alayına isyan edişimsinSen benim; ahlaksızlık ve yozlaşmayla mücadelem,Para için kendini satana küfredişim, başkalaşana verip veriştirişimsinVe eskiyi özleyişimsinSen benim; duygusal yaradılışım,En ufak şeyi kafaya takışım, kolay unutamayışımsınVe bundan bir türlü sıyrılamayışımsınSen benim; sonsuz sadakatim,Merhametim, hissiyatim, şefkatimsinVe aman diyene yüz çevirmeyişimsinSen benim; her şeye rağmenim,Asla pes etmeyişim, başımı öne eğmeyişimsinVe ümidimi yitirmeyişimsinSen benim; yaşama ülküm,Namusa olan düşkünlüğüm, namussuzluğa küskünlüğümsünVe gururum, onurumla olan bütünlüğümsünSen benim; karakterim ve kişiliğim,Objektif fikrim, subjektif hissimsinVe hayata bakışımsın...