You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mevlana-Evlilik ve Eş Sevgisi

~Laedri~
Birgün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar;bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatanapeki bana ne kadar aşıksın der;Mevlana hanımına şöyle der;Sen benim;Yaradan'dan ötürü yaradılanı sevişim,Bir adım gelene on adım gidişimsin...Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin...Sen benim;Bugünüme şükür veyarınıma dua edişim,Azla yetinişim,çoğa göz dikmeyişimsin,Ve kapanmayan avuç içimsin...

Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim,Bir adım gelene on adım gidişimsin.Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsinSen benim; yalandan ve sahteden kaçışım,Riyadan bıkışım, gerçeği arayışımsınVe nihayet doğrunun tadına varışımsın

Sen benim; haksızlığa ve zulme baş kaldırışım,Mazluma kucak açışım, zalime düşmanca bakışımsınVe mağdurdan yana tavır alışımsın

Sen benim; bugünüme şükür ve yarınıma dua edişim,Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsinVe kapanmayan avuç içimsin

Sen benim; hayat ve kaderle inatlaşmam,Ekmek için kavgam, bitmek tükenmek bilmeyen davamsınVe zorluklara karşı yılmayışımsın

Sen benim; menfaate ve çıkara tepkim,Almak için verene öfkem, ille de karşılık bekleyene lanetimsinVe alayına isyan edişimsin

Sen benim; ahlaksızlık ve yozlaşmayla mücadelem,Para için kendini satana küfredişim, başkalaşana verip veriştirişimsinVe eskiyi özleyişimsin

Sen benim; duygusal yaradılışım,En ufak şeyi kafaya takışım, kolay unutamayışımsınVe bundan bir türlü sıyrılamayışımsın

Sen benim; sonsuz sadakatim,Merhametim, hissiyatim, şefkatimsinVe aman diyene yüz çevirmeyişimsin

Sen benim; her şeye rağmenim,Asla pes etmeyişim, başımı öne eğmeyişimsinVe ümidimi yitirmeyişimsin

Sen benim; yaşama ülküm,Namusa olan düşkünlüğüm, namussuzluğa küskünlüğümsünVe gururum, onurumla olan bütünlüğümsün

Sen benim; karakterim ve kişiliğim,Objektif fikrim, subjektif hissimsinVe hayata bakışımsın... Birgün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar;bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun bu aşkı yaşayıp yaşatanapeki bana ne kadar aşıksın der;Mevlana hanımına şöyle der;Sen benim;Yaradan'dan ötürü yaradılanı sevişim,Bir adım gelene on adım gidişimsin...Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin...Sen benim;Bugünüme şükür veyarınıma dua edişim,Azla yetinişim,çoğa göz dikmeyişimsin,Ve kapanmayan avuç içimsin...Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim,Bir adım gelene on adım gidişimsin.Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsinSen benim; yalandan ve sahteden kaçışım,Riyadan bıkışım, gerçeği arayışımsınVe nihayet doğrunun tadına varışımsınSen benim; haksızlığa ve zulme baş kaldırışım,Mazluma kucak açışım, zalime düşmanca bakışımsınVe mağdurdan yana tavır alışımsınSen benim; bugünüme şükür ve yarınıma dua edişim,Azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsinVe kapanmayan avuç içimsinSen benim; hayat ve kaderle inatlaşmam,Ekmek için kavgam, bitmek tükenmek bilmeyen davamsınVe zorluklara karşı yılmayışımsınSen benim; menfaate ve çıkara tepkim,Almak için verene öfkem, ille de karşılık bekleyene lanetimsinVe alayına isyan edişimsinSen benim; ahlaksızlık ve yozlaşmayla mücadelem,Para için kendini satana küfredişim, başkalaşana verip veriştirişimsinVe eskiyi özleyişimsinSen benim; duygusal yaradılışım,En ufak şeyi kafaya takışım, kolay unutamayışımsınVe bundan bir türlü sıyrılamayışımsınSen benim; sonsuz sadakatim,Merhametim, hissiyatim, şefkatimsinVe aman diyene yüz çevirmeyişimsinSen benim; her şeye rağmenim,Asla pes etmeyişim, başımı öne eğmeyişimsinVe ümidimi yitirmeyişimsinSen benim; yaşama ülküm,Namusa olan düşkünlüğüm, namussuzluğa küskünlüğümsünVe gururum, onurumla olan bütünlüğümsünSen benim; karakterim ve kişiliğim,Objektif fikrim, subjektif hissimsinVe hayata bakışımsın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Mevlana-Evlilik ve Eş Sevgisi
Teşekkürler

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Mevlana bir eşte olması gereken ve bir eşten istenilen beklenilen ne varsa çok veciz bir şekilde dile getirmiş. Mevlana ne söylerse söylesin, onun söylediklerinin kalbinin derinliklerinden aşk ile geldiğini hissediyor ona inanıyorum. Allah Razı olsun..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allah razı olsun.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bune güzel bi sewgi , bu ne güzel anlatım .. Teşekkürler Kurasaki
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.