Mevcut Şeyhler neden konu CİHAT'a gelince sessiz kalırlar?
Şeyhlik mertebesi;sadece kendilerine kafileler halinde gelen yolunu bulamamış şaşırmışların ellerine kimi zaman bir çaput parçası vererek,kimi zamanda ellerinden tutarak ''TÖVBE TİCARETİ'' yapmak için mi vardır?Zamanında Konya daki Muhammed konyeviye bağlıydım,bizim dergahın kafilesi 15 günde bir giderdi,başka dergahlarda müsait olan diğer günlerde giderlerdiVe her dergahın her gidişinde ŞEYH makamında (evinde) gelecek olanları bekler ve gelenlere yığınlar halinde ''TÖVBE SATARDI!''Satardı dedim evet,çünkü gidilen yerde,şeyhin kaldığı üç katlı bir ev,bir cami,birde oaradakilerin alışveriş yaptıkları bir bakkal vardıbakkal tezgahları her gelen kafileyle dolup dolup boşalırdıNe yapardık,evimizde rahat rahat hiç bir yol eziyeti çekmeden,dağları taşları aşmaya gerek olmadan yapabileceğimiz tövbemizi Kur'an ve sünnetde hiç bir dayanağı olmayan bir şekilde bir şeyhin ellerine yapışarak yapmak için giderdikRabbim affetsinBurası Konya şubesi için anlattıklarımBunun birde Adıyaman merkez şubesi için olanını siz düşünün,daha yığınlar halinde insan kalabalıkları ve ticaretiHerkesin ticareti kendisine ben Şunu demek istiyorum:Her gidildiğinde yerinde bulunan bir şeyh acaba ne kadar Sünnete uygun hareket ediyorum diyebilir kendisineEvet O sünnet'in sahibi;ne kadar evinde oturarak insanlara tebliğ yolunu seçmiştir,daha doğrusu bu işi oturduğu yerden mi yapmayı seçmiştirTebliğin diş geçmediği yerde zırhını kuşanıp cihad meydanlarından her türlü darbeye göğüs gererek çarpışmamış mıdırAdıyamandaki şeyh cihad adına ne yapmıştır,Konyadaki şeyh cihad adına ne yapmıştır,İstanbuldaki,bitlisteki,siirtteki şeyhler cihad adına ne yapmışlardırMersedes koltuklarında oturarak cihad oluyorsa her gün yapalım,ama cihad meydan gerektiriyorsa,kelle istiyorsa hakkını vermek gerekmez mi?Afganistan da şehit olan Allah'ın Askerlerinin cesetleri neden hep gülümsüyor zannediyorsunuz,Dinlerinin hakkını oturdukları yerden vermedikleri için,canlarıyla borçlarını ödedikleri için gördükleri O cennet bahçeleridir onları güldüren ölümHangi şeyhler bir araya gelelim çağrısı yapabilir sorarım sizlere,93 yaşında cihad için İstanbul'a şehit olmak adına yerinden kalkıp gelen Eyyub Sultan Hazretleri Şeyhim yaşlıdır diyenlerin cevabını veriyor zatenBu şeyhleriniz bugün yarın ölecekler,yerlerine oğulları geçecek ki pasta bölünmesin,dert bu,tasa kaygı buAma asıl derdi kimse dert etmiyorİhtirasları sebebiyle birleşemedikleri için yapılamayan,günü hergün geçen CİHAD derdi kimsenin umurunda değil beylerŞeyhlerinize sorun bunu soracak cesaretleriniz varsaGerçi bu da ayrı bir gerçek;konuşmak için şeyhlerinizin yanına yanaşmanıza müsaade edilmezken,kalkıp birde bu şeyhler Allah ile aralarını sağlamlaştırsın diye araya sokulurUyanın beyler,BEDİR DE,UHUD DA,HENDEK TE,HUDEYBİYE DE ,HAYBER DE,MUTE DE,MEKKENİN FETHİN DE,HUNEYİN VE TAİF DE,TEBÜK DE,cihad meydanlarında koşturan bir peygamberin ,Varisleri(!) dediğiniz kişiler bırakın cihad meydanlarında cenk etmeyi,cihad kelimesini ağızlarına alabilmişler midir?sakın ha bu soruya da ,onlar oturuyor görünürken,kimbilir hangi cephede cihad yapıyorlardır bizler bilemeyiz saflığını dillendirmeyin,malum yerimle gülerim sizlere ayıp kaçar!!!
Bunu ilk beğenen sen ol.