You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Menzil Tarikatı Hak yol mudur?

Acemi Üye
Selamun Aleyküm. Birkaç gün evvel Menzil tarikatını araştırmaya koyuldum. Hakkında yazılanlar ve mensupları beni çok etkilemiş olmalı ki hemen koşup semerkand iletişim merkezine mail attım ve evime en yakın vekilin telefon numarasını verdiler. Sonra Youtube'da sofilerin halayı başlıklı birkaç videoyu izleyerek hüsrana uğradım. Aranızda bu konu hakkında bilgili bir kimse varsa beni biraz aydınlatabilir mi? Müziğin haram olduğu hadislerle sabittir. Hele ki halay çekmek!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Menzil Tarikatı Hak yol mudur?
Uzak dur kardeşim.
Onların dinleri de imanları da paradır.
Taptıkları şey paradır. Kendilerine layık gördükleri yer de tevbe kapısıdır.
Parıltılı sözlerine kanma.
Uzak dur kardeşim.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bende sizin gibi düşünüyordun Alpi. Yalnız üstadın şu sözünden sonra bu düşünceme düşünerek bakmaya başladım gülücük..

"Demek, Allah'a giden yolların sayısı mahlukatın nefesleri adedince, hakikattır, mübalağa değil, belki nakıstır."

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-03-2016, Saat:11:54 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Yönetici
Üstadın bu sözü herkesi kapsamaz. Hakikat olup olmadığından şüphe ettiğimize hüsnü zan beslemek doğru olabilir fakat, ayan beyan olanlar için böyle düşünmek gözleri kapatmak olur.

Menzile dair birkaç video seyretmeniz bile yeterli olacaktır.

Benim kahtalı arkadaşlarım var, menzil hakkında gayet net bilgiler veriyorlar bana.

Benden söylemesi kardeşlerim. Üstüme bir vazife bilirim bunu. Bunlardan uzak durun.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-03-2016, Saat:12:16 AM, Düzenleyen: alpi.
Profesör
Artık bilemeyecem gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bence gitmenizde fayda var tasavvufun nasıl bir şey olduğunu öğrenirsiniz , başka türlü öğrenmezsiniz , ama kitap okumanız da gerekir. Tasavvuf sonuçta islamla alakası olmayan batıni bir bilim dalı, insanın ruhunu etkliyen bir yönü varbeden ruh gücünün ne olduğunu öğrenmek istiyorsan faydalıdır. Bunu bilerek gidersen şirke girmezsin cahilce gidersen şirke düşersin. Okuyup araştırmak en iyisidir.

Orada şeyh sana nazar ettiği zaman üzerinde olan kötü etkiler yok edilmektedir. Bu anlamda rafineleşmiş ruhun seni ferahlatır. Mutlaka çokça okumak lazımdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Buyurun işte menzil dendimi tasavvuf zanneden insanlar var. Bugünkü birçok tarikatın, gerçek tarikata ve Tasavvufa dolayısı ile İslama ne kadar zarar verdiğinin açık göstergesidir bu.

Peki tasavvuf alimlerimiz-ileri gelenlerimiz ne olacak İbn Arabi, Mevlana, Yunus Emre, Abdulkadir Geylani ve diğerleri.

Hepsinin başımız üstünde yeri vardır, hepside canımızdır ciğerimizdir.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah-ü teala sizlerden razı olsun alpi, Cennet Gülü ve Senusî kardeşlerim. Ben de büyük şirk olduğunu düşünüyorum. Araştırmalarımın ilk kademesinde kalbim yerinden çıkacak gibiydi heyecandan, yalnız kalmayacağım sonunda bir yola gireceğim ve dosdoğru Rabbime birlikte zikredeceğim arkadaşlar edineceğim diye. Böyle oldu, hayırlısı olmuş çok şükür. Allah-ü teala şu fitne dünyasında bir yudum samimiyete muhtaç biz aciz kullarını doğru yoluna iletsin, kovulmuş şeytanın şerrine uydurmasın inşaAllah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-03-2016, Saat:12:39 AM, Düzenleyen: zey.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.