You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

BOŞ ÇERÇEVE!
melek nedir
MELEK NEDİR?

Melek Allah tarafından yaratılmış erkeklik ve dişilikleri olmayan ve Allah’a itaatten ayrılmayan nuranî bir varlıktır. Melekler duyu organlarıyla algılanabilecek maddî bir yapıya sahip olmamaları yönüyle gayb âlemine ait varlıklardır. Bunun için de haklarında duyularla değil âyet-i kerimeler ve peygamberlerin verdikleri haberlerle bilgi sahibi oluruz.
Rabbimiz gaybın son habercisi son peygamberi Hz. Muhammed’e (sallallahu aleyhi ve sellem) vahyetmiş olduğu kitabında bize meleklerden bahseder ve onların varlığına inanmayı iman esasları içinde ifade eder: “Peygamber Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti (buna) mü’minler de (iman ettiler). Her biri Allah’a meleklerine kitaplarına peygamberlerine iman ettiler.” (Bakara 2/285)
Meleklere inanmayan kişi ilgili âyetlerin hükmünü inkâr ettiği için iman etmiş sayılmaz. Esasında meleklere inanmamak dolaylı olarak vahyi peygamberi peygamberin getirdiği kitabı ve tebliğ ettiği dini inkâr etmek anlamına gelir.
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: melek nedir
melek, aslinda otomatik olarak yapmaya programlanmis, icinde o guc iradi degil, potansiyel olarak konulmus olan demektir. turkcede aliskanlik anlaminda kullandigimiz meleke de bundan turer. yani aliskanlik oldugunda, o sey iradi olmaktan cikip, kisi kendisini ona programlamis olmaktadir. melek denilmesinin sebebi de budur, iradeli varliklar olmadiklarindan, allah kendilerini hangi goreve proglamissa onu yapmakla memurdurlar, o gorevleri onlarda MELEKE halini almis ve aksatmadan, itiraz etmeden, icerigini degistirmeden yaparlar. arapcanin kok harflerden kombinezonu vardir, yani 3 harften olusan bir isim ya da fiilin bu uc harflerinin birbrine yerlerini degistirdiginizde, ortaya cikan diger kelimeler de asli anlam olan birincil anlaminin turevleri olarak ortaya cikmaktadir.
mulk, edinildiginde guc simgesi olup melek ile kok harfleri aynidir, malik ise mulku yani gucu elinde tutan demek olup yine melek ile ayni kok harflerini barindirir. gucu dengeli kullandiginizda adl (adalet) olur, bu yuzden adalet mulkun (otorite ve gucun) temelidir. dengesiz kullanildiginda ise zulm olur.
Degerli kawakeb31 Kullanicisi Jun 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
melek melekdır gülücük

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum

melekler yapı itibariyle farklı varlıklar olarak geçse de asli vazifeleri zamanı ve mekanı birleştiren aynılaştıran nurani denen yani gerçeği uzay-zamanda hak eden varlılar.

suyun zamanı denen anlayışta bir cismin göründüğü yeri ile asli yeri farklıdır.

su içine konan cisim görüntü olarak kırılır. ve olduğu yere değil başka bir yere doğru bakarsınız. kainattaki her cisim için de aynı şey sözkonusudur. güneş ay da dahil hep önceki bir zamanı görülür. ALLAH teala her şeyi sudan yarattık suyun üstünde yarattık derken cisimlerin asli yeri ile tahayyüldeki yerini farklılaştırmıştı.

melekler bu tahayyül farkını ortadan kaldıran ilim olarak gözüyle değil kalbiyle düşünen insanın amellerini oluşturanlardır.

yerküredeki nem bize şöyle der. esasen her cisim teorik olarak görüldüğü yerde değildir ve ALLAH teala kürevari yaratılış ile bu normalde eğrilecek ve hafsala karışıklığına sebebp verecek görüntüyü en başında eğerek düzeltir.

yoksa görüntüler ile gerçek görüntü arasında olduğu yere çakılan insan farkı ortaya çıkacaktı.

melekler bu direksiz alemin düzelticileri olarak her türlü anlayışın getireni ve yaşatıcısı olan kutlu varlıklardır.
belki de bu küre şeklinde yaratılış insanın en mükemmel görüşünü sağlarken meleklerin varlıklarını perdelemiş onlar da biz ALLAH tealanın halifesine yardım için geldik bizi görmelerini değil iman etmelerini istiyoruz demişlerdir.

feragatı varlıklarından yapmış olan bu kerim elçiler gerçekten görmese de seven bilmese de anlayan anne babalar kardeşler gibi ulvi varlıklardır.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.