You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mehdi yi bekleyenlere.......

Mehdi yi bekleyenlere.......

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Mehdi yi bekleyenlere.......
Öncelikle şunu ifade edeyim ki: Bu konu ile ilgili spekülasyonların farkındayım ve istismar edilmesinden son derece rahatsızlık duyuyorum. Fakat tekzip edilmesini gerektiren tek sebebin istismara açık olduğunun söylenmesini kabul edilebilir, bulmuyorum.

Nitekim önümüzde bir takım rivayetler var. Bunların mütevatir seviyesine geldiğini kabul etmesek bile en azından rasyonel olarak; meşhur seviyesinde olduğunu kabul etmek durumundayız/zorundayız.
Ben burada konunun akidevi olarak telakki edilip tekfire vardırılmasından da kendimi teberri ediyor ve bunu kabul etmeyen kimseleri de Müslüman kardeşlerim olarak takdim ediyorum. Fakat bir karine olmadan bu tarz yaklaşımlar göstermek bir Müslümanın tavrı olmamalı.

Ayete gelirsek Kur'an'ı Kerim de hükmü iptal olmuş hiçbir ayet bulunmamaktadır. Kur'an'ın hükümleri mutlak ve evrenseldir. Burada Yüce Allah, cihanşümül bir İslam hakimiyetinden bahsetmektedir sizin de takdirinizdir ki henüz böyle bir şey gerçeleşmiş değildir. Peki siz bunun nasıl gerçekleşebileceğini düşünmektesiniz? Bu tarz hareketler de herkesin benimsediği bir lider olması gerekmektedir aksi takdir böyle bir İslam hakimiyeti vuku bulmayacaktır. Peki bu neden onlarca hadis de kat'i suretle haber verilen mehdi olmasın.
Şunu da belirtmek isterim ki, mehdi bir takım mucizelere şamil olan bir zat değil; bilakis çağının sıradan bir insanı olacak ve çağının teknolojisinden haberdar olan ve bunları kapsayıcı donanımı olan bir zat olacaktır. Yoksa elinde asası olup keramet zuhur ettiren bir kimse değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.