You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Medine kısa bir anı

Medine kısa bir anı

Uzman
Medine kısa bir anı
كُنْتُ أَنَا وَالطَّبَرَانِيُّ، وَأَبُو الشَّيْخِ بِالمَدِيْنَةِ، فضَاقَ بِنَا الوَقْتُ، فَوَاصَلْنَا ذَلِكَ اليَوْمَ، فَلَمَّا كَانَ وَقت العشَاءِ حضَرتُ القَبْرَ، وَقُلْتُ:يَا رَسُوْلَ اللهِ الجُوْع، فَقَالَ لِي الطَّبَرَانِيُّ:اجلسْ، فَإِمَّا أَنْ يَكُونَ الرِّزْقُ
أَوِ المَوْتُ. فَقُمْتُ أَنَا وَأَبُو الشَّيْخِ، فحضرَ البَابَ عَلَوِيٌّ، فَفَتَحْنَا لَهُ، فَإِذَا مَعَهُ غُلاَمَانِ بِقفَّتَيْنِ فِيْهِمَا شَيْء كَثِيْرٌ، وَقَالَ: شَكَوْتُمُونِي إِلَى النَّبِيِّ - صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ - ؟رَأَيْتُهُ فِي النَّوْمِ، فَأَمَرَنِي بِحَمْلِ
شَيْءٍ إِلَيْكُمْ).سير أعلام النبلاء (31/473)

İbnul Mukri' diyor ki : Ben Esbahani ve Taberani Medineydik....Yemeklerimiz bitti.Öyleki açlıktan ölecektik.Sonra yatsı vakti oldu , Peygamberimizin kabrine geldik ve ''Ya Resulallah Açlık Açlık'' dedik.Taberani bana ''otur'' dedi.

Sonra kapıyı açtık.Biri geldi. yanında iki çocuk ve yemek vardı.Bize dedi ki ''Beni Resulullaha mı şikayet ettiniz? Onu rüyamda gördüm.Bunları size getirmemi bana söyledi

Zehebi Siyeru Alamun Nubela
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.