You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Meal okumak...(devamı)

Meal okumak...(devamı)

Forumcu
RE: Meal okumak...(devamı)
selamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

yazıdan alıntı
Demagoji ve mantık oyunlarını ilim zannederler; çünkü gerçek ilmi bilmezler. İlimle değil, basit akılları ile hareket ederler. Böyle olduğu için de, tuzağa yakalanmaları kolay oluyor.

bu husular hakkında ben de çok kafa yordum. değişik sitelerde yazılarım da oldu yorumlara da katıldım. ve şunu anladım ki;

felsefenin kaynağı kuran-ı hakim olduğundan yaratılan her varlık ve her düşünce anlamlıdır.

ALLAH tealanın en büyük faraziyesi felsefenin kaynağıdır.
de ki;eğer ALLAH tealanın çocuğu olsaydı ona ilk itaat eden ben olurdum.

bu varsayım olarak muhaldir ancak ayat-ı beyyinat bu durumu halkeder.

ALLAH teala gazabun elim denen şahsi gadabını bu ayeti ile engeller. her düzeyden ve anlayıştan insana; ben kendi yarattığıma azap edip etmeme konusunda kendimi muhayyer kıldım der.

aranılan şey esasında takva denen inandığı şeyi samimiyetle/adaletle/eşitçe savunması düşüncesidir.

ALLAH tealanın gadaplandığı şey aslında yapılan adaletsizliklerdi. istese herkesi tek millet/ümmet olarak yaratabilecek olan, insanlara yanlışta bulundukları zamanki zanni olmayan araştıran tuttumlarını teşvik etmiştir. zannın fazlasına gitmeyin bilmediğiniz şeyin peşine düşmeyin diyecektir.

zaten beni celle şanuhu kavrayamazsın ama iddia ettiğin şeyde ne kadar sebetkarsın sorusunu sormaktadır.

takva denen şey efendimiz aleyhi ekmeltu tehayanın elinde yaptığı işi ALLAH tealaya arz ederken iyi yapılmış iş olarak arz etmeyi gerektirir.

velev ki şeytan dahi ben sözümü tuttum insanları saptırdım veya öyle sanmalarına neden oldum dese ilahi kudret yarattığı şeye amacın buydu diyerek ödül nevinden bir alem verir de aslı ateş olanı ateşte sanırsın.

kurbanı kestiren ALLAH teala işte size göre cehennemliğin hali budur derse ne yapacağız.halbuki o kurban emrin ifasıdır.

ALLAH teala kendisine isyan eden tek kul dahi yaratmamıştı.isyana şahit olana da imanın 3 merhalesi ile cevap verdiyse hakikatı açıklamıştı.bütün işler bende başlar ben de biter.

yarattığından gaflet içinde olmayan ALLAH tealanın şanı çok yücedir.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.