You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

MAZHAR ALANSONDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

General
"Yandım Yandım"ı Hz. Muhammet İçin Yazdım

NTV’de 19 Temmuz 2003’da Gani Müjde’nin programına konuk olan Mahzar Alanson, ilginç açıklamalar yaptı.
“Yandım Yandım adlı şarkıyı Hz. Muhammed için yazdım. Mekke'de, Kabe'ye ilk gittiğim gün o şarkının ‘‘yandım yandım’’ sözü çıktı. Mekke'deki ikinci günümde ise ‘ki ne yandım’ kısmını ekledim. Daha sonra yazılan ‘‘Bana yeniden şarkılar söyleten kadın’’ mısrası ise hayali bir sevgiliye ithaf edildi. Herkes bu şarkıyı bir kadın için yazdığımı sanıyor, ama öyle değil. Böyle garip bir adamdan bunu beklemezsiniz...”

özledim seni düştüm yollara
açtım gönlümü rüzgarına
bir hayaldi sanki bir macera
yıkıldım kelimeler paramparça

yandım, yandım, ah ki ne yandım
bana yeniden şarkılar söyleten kadın
baka baka doyamadım hem kokladım da
sarhoşluğu geçmedi hala içimde sevdan

hala hoş bir havan var ne güzel adın
bir çizik attın gönlüme kanattın

yandım, yandım, ah ki ne yandım
bana yeniden şarkılar söyleten kadın
baka baka doyamadım hem kokladım da
sarhoşluğu geçmedi hala içimde sevdan

seni görebildiğim yer rüyalar artık
deli diyorlar bana ah bu ayrılık
alıntıyes
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
Cvp: MAZHAR ALANSONDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
BASBAYA Bİ KADIN İÇİN YAZMIŞ.BEN HİÇ EFENDİMİZ (SAV) İ ANLATAN Bİ KELİME GÖREMİYORUM...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: MAZHAR ALANSONDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
Adam apaçık müslümanların peygambere olan sevgileriyle dalga geçmiş ! Neyine güveniyor acaba?

Andolsun, senden önceki peygamberlerle de alay edildi de ben inkar edenlere mühlet verdim, sonra da onları yakaladım. (Görseydin ki) azabım nasılmış!

Ra’d 32

...Onlara vaadolunan azab sabah vaktidir. Sabah ta yakın değil midir?

hud 81
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-03-2008, Saat:10:36 PM, Düzenleyen: gülsevra.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
YA GEÇİN BUNLARI BOŞVERİN KAALE ALMAYA BİLE DEĞMEZ
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
bi güzel güldüm vallagülücük töbe ya gülücük
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
Kalplerden geçeni yalnız Allah bilir.. Adamın içini nerden biliyorsunuz ?

Belki kadın yerinin geçtiği yere koyabilecek daha usturuplu bir kelime bulamamıştır...

Adam Mekke'ye Ka'be'ye gittim diyor.. Orada aklıma geldi diyor..

Haksızsınız ! O adam kesinlikle peygamberle alay etmiyor da demiyorum. Ama Mazhar Alanson'u kim, ne kadar tanıyor? Şu ana kadar yaptıkları söyledikleri şu yaptığınız yorumları pekiştiriyor mu?
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: RE: MAZHAR ALANSONDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
atesdevrimi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kalplerden geçeni yalnız Allah bilir.. Adamın içini nerden biliyorsunuz ?

Belki kadın yerinin geçtiği yere koyabilecek daha usturuplu bir kelime bulamamıştır...

Haksızsınız ! O adam kesinlikle peygamberle alay etmiyor da demiyorum. Ama Mazhar Alanson'u kim, ne kadar tanıyor? Şu ana kadar yaptıkları söyledikleri şu yaptığınız yorumları pekiştiriyor mu?

kardeş gayri müslimler kabenin içine giremez yasak

elbetteki içini bilemeyiz ama efendimizin yerine kadınımı koymuş yani lütfen iyi düşün bence
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cvp: RE: MAZHAR ALANSONDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
atesdevrimi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kalplerden geçeni yalnız Allah bilir.. Adamın içini nerden biliyorsunuz ?

kardeş gayri müslimler kabenin içine giremez yasak

elbetteki içini bilemeyiz ama efendimizin yerine kadınımı koymuş yani lütfen iyi düşün bence

evet ben de reyyan ablaya katılıyorum.Tanıyıp tanımamakla bi alakası yok bence.öyel olsa bile bu adam o kadar basiretsiz mi ki böyle bi açıklama yapıyor! O geçmezse başkaları geçer ki ben onun için de hala aynı kanıya sahibim.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
bu kadar olur yani...yaw kime neye nasıl kızacağımızı da bilmiyoruz...adam samimi birşeyler söylemiş bize kalan hüsnü zan beslemek...
adamın böyle gümbürtüye gitmesine gönlüm elvermedi, nasıl bi kişilik olduğuna dair bi fikir vermesi açısından aşağıda bi kaç röportajından alıntılar yaptım...umarım adamı anlarız...

"İSMET ÖZEL MFÖ'YE VERDİĞİ ŞARKI SÖZLERİNİ ANLATTI

Şehrin yalnızlığında yüreğimizi dağlayan ve albümde parlayan 'Milli Park' şarkısının sözleri şair İsmet Özel'e ait. Bu sebeple görüştüğümüz İsmet Özel, Mazhar Alanson ile ilişkilerini ve 'Milli Park' şarkısının nasıl ortaya çıktığını anlattı:'Biliyorsunuz Mazhar dini hassasiyetleri olan birisi, tasavvufa meraklı. Benim şiirlerime karşı çok büyük hayranlığı var, bunu kendisi söylüyor; 'Abi sen Türkiye'nin en esaslı şairisin' diyor. Daha önce de 'Mazeretim Var Asabiyim Ben' adlı albümlerinde 'Ağlamadan' adlı şiirimi şarkı yapmışlardı. Bu şarkının sözlerini de yine Mahzar istedi. 'Milli Park' aslında benim bir şiirim değil. Hadise şöyle: Mahzar benim bazı şiirlerimi ve cümlelerimi harmanlayıp yeniden biçimlendiriyor, söz yazıyor. Bana da 'olmuş mu abi' diye soruyor. Yani bu bir ortak çalışma. Ama sonuçta benim şarkı sözlerim olmuş oldu. Bu parçayı 'Ağlamadan'dan daha çok beğendim. Bence 'Milli Park' AGU adlı albümün hit parçası olacak.'…"

"“PEYGAMBERİMİZİN KABRİ BAŞINDA MÜTHİŞ HEYECANLANIYORUM”

Yazar Sadık Yalsızuçanlar, sizin Yandım şarkısını sufi bir duyarlılıkla yazdığınızı belirtiyor…
Doğrudur. Bunu ben de medyaya söylemiştim zaten. Onu Medine’de yazdım. Yani “Yandım!” diye orada çıktı. Yanmak, aşkın icaplarından. Aşkın çeşitleri, katmanları var… Ben sanatçı olarak bir çiçekte de aşkı yakalayabilirim, eşimde de yakalayabilirim… Medine’de bir şey yakalamıştım. O bana, içime damlamışsa, ben de onu şarkıya dönüştürmüşsem, işin kalanı da dinleyiciye emanet. Ben ilahi yazmıyorum, profesyonelce, bir şarkı yazıyorum fakat yanıyorum da yani.

[Biricik Suden:] Asıl mesele yanmayı bilmek. Yanmayı bildikten sonra, beşerî aşkın da, Allah, peygamber aşkının da doğru ifadesini bulabiliyorsun.

Yaşa! Aynen öyle.

Aşkın nerede arandığı da önemli sanki?
Biz Seyit Nesimi’nin “Gel gel yanalım ateş-i aşka” ilahisini söyledik, bu sefer onu da diskolarda kadınlara söylediler! Yunus Emre’de de, tövbe estağfurullah, kendimi Yunus’la kıyaslamak için söylemiyorum tabii, ama aşkın özünün değişmediğini, yönünün değişebildiğini gördüm. Türk folklor edebiyatı ve destanlarından faydalandım. Benim de Sarı Laleler’i kime aldığım bellidir yani.

Medine’ye defalarca gittiniz. Çünkü?..
Medine’de Peygamberimizin kabrinin olduğu yer insana müthiş manevi lezzet, huzur, heyecan veren bir yer. Ve fırsat olsa keşke her zaman giderim peygamberi ziyarete. İslam’ın Woodstock’ı gibi. Her renk insanı görüyorsun. Yalçın Küçük filan bu Woodstock benzetmesini duysa, diline düşeriz. 40 kişilik, kavuniçilerle bir Afrikalı Müslüman kabile geçiyor yanından. Endonezyalılar bambaşka giyinmiş, kafile halinde geçiyorlar. O zaman çok güzel, rengarenk bir tablo çıkıyor ortaya.

Maneviyat diyorsunuz…
Ben, maneviyatsız hiçbir şey olmaz diyorum bir kere, o kadar. Bir insanda maneviyat yoksa, zor, Allah işini gücünü rast getirsin. Zordur yani.

“ALLAH ŞERİATLA YÖNETİLENLERE KOLAYLIK VERSİN”

Manevi kalitelerle temasınız nasıl başladı?
Manevi kalitelerle temasım ilahilerle başladı. Her albümümüze bir ilahi koyarak, bir çeşit… propaganda değil, neyin propagandasını yapacaksın, bir nevi kültür hizmeti yapmaya çalıştık. 300 yıl öncesinin ilahisini bugünkü teknikle söylüyorsun. İyidir yani. Mazeretim Var’da Allah Allah diye bir ilahi vardır. E, çok güzeldir. Onu ne konserde çalıyoruz ne bir şey şimdi. Çaldık bir dönem. Ama Erbakan varken çalamıyorduk!

Öyle mi?!
E tabii.

Niye?
Çünkü taraf! Bir ideolojik tarafı desteklemek için yapmıyoruz. Samimi olarak yapıyoruz.

Beşinci kez de Umreye gittiniz, Allah kabul etsin.
Amin. Ben ilk 1994’te gittim umreye. 4 kere gitmişim. 10 yıl olmuş, bir daha gitmişim. E bunun artık kafama saksı düştü de yeni hidayete erdim gibi algılanmaması lâzım. Ve bir sanatçı olarak daima söylüyorum, nasıl ki Hindistan’a, oraya buraya gidiyoruz, Hicaz’a yani Mekke’ye, Medine’ye gitmek de normaldir. Bu sırf AKP’lilerin, camiden çıkanların gittiği bir yer değil yani, onu belirtmek istiyorum. Ben de umreye gittim ama Yusuf İslam gibi de değilim hani.

Yusuf İslam AKP’li mi?
Yaa, Müslüman deyince belli bir tip insana alışkın bazıları, görsel olarak. Camiden çıkan, dantelli takke takmış, uzun sakallı bir adam arıyorlar. İşin aslı öyle değil. Ben Suudları tasvip etmiyorum pek. Kadına araba kullanma hakkı vermiyorlar mesela. Buna şeriat diyorlar. O başka bir şey, yani zor. Allah şeriatla yönetilenlere kolaylık versin.

1400 yıllık İslam kültürünün mimarisi, müziği, edebiyatı…
E tabii, bunu yok farzedemeyiz ki yani.

Bir de “irtica” olgusu var?
İrtica “geriye dönüş” mü demek? E geriye döndüğümüzde de hiç mi güzel bir şey yok kardeşim?"

bu da hediyem olsun aleyhte yazanlara...

[youtube]CdxPRz7vsY0&feature[/youtube]
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
şarkı çok güzelmiş ebûzer..
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.