You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

lütfen yardım edin.Kafam çok karışık

Bir kul olarak öncelikle yardımı Allah'tan diliyorum.Fakat bazı soruların cevabını Allah'tan alamıyoruz.Ya da Rabb'im bana gösteriyor cevabını ama ben anlayamıyorum.Öncelikle lütfen beni mazur görün.Allah'ın işine karşı gelmek haddime değil.Yanlış anlaşılmak istemiyorum.Gelelim konuma;
Hayatım boyunca istediğim şeylere ulaşmak için hep çok uğraştım.Ama çok azı hariç neredeyse hiçbiri kabul olmadı.Üniversite okumak istedim ama ailem başka şehire gitmemi istemediği için açıköğretim okumakl zorunda kaldım.(Neyse ki kısmen bir hayalimi gerçekleştirdim.)Daha sonra atanmak istedim ama olmadı.(O arada ücretli öğretmenlik yaptım.Aslında hiç hayalimde yoktu ama güzel bir deneyimdi Rabbime şükürler olsun).Baktım atanamıyorum evleneyim hayata geç kalmayayım dedim.2-3 yıldır doğru insan karşıma çıkmadı.Çıktıysa da ben ısınamadım.(Tek bir kişiye içim ısındı ama sonradan o kişinin de gece hayatı olduğunu,zina yaptığını öğrendim.Bu sebeple istemedim.)Ve özellikle şu son 2 yıldır hayırlı bir eş için her gece ağlayarak dua etmeye başladım.Ama karşıma çıkanlar içime sinmiyor.Mutsuz olacağımı düşünüyorum.O kadar söyleyeyim.Hikayemin özeti bu.Ben bu kadar iş,eş sahibi olmayı can-ı gözülden isterken bunun için hiç çaba sarfetmeyen insanlar bir bir yuvalarını kurdular hem de sevdikleri insanlarla.Ve o evlenenler o kadar erkeklerle gezmişlerdi ki mutlu bir yuvayı hak ettiklerini düşünmüyorum.Oysa benim hiç sevgilim bile olmadı.Hep ileride görücü usulü evleneceğimi düşünerek bu tür şeylerden uzak durdum.Şimdi hem bir işim hem de evliliğim yok.O kadar çabalamama rağmen...Ama o bahsettiğim kişiler okumadıkları halde hem iyi kötü bir işleri var en önemlisi de mutlu bir evlilikleri var.Bazen isyan ediyorum.Ama Rabbimden çok utanıyorum.Size sorum şu:Ben iyi bir insanım.Kur'an da okurum namaz da kılarım.Ahiretimi düşünürüm.Ama bu talihsizlikler yüzünden Rabbime isyan edip yaptığım ibadetleri de hiçe sayıp ahiretimi mahvediyorum.Yani hem bu dünyada hem de ahirette hüsrana uğrayanlardan oluyorum.Ama o bahsettiğim kişi benim kadar mücadele etmedi.Benim gibi ibadet eden birisi de değil.Ama istediği şeylere çok geçmeden sahip oldu.Hasetlik etmekten elbette Rabbime sığınırım.Ama Rabbim beni neden bu kadar sınıyor?Yoksa Rabbimin sevdiği kullarından değilmiyim ben?Lütfen beni mazur görün gerçekten çok sıkıntıdayım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
RE: lütfen yardım edin.Kafam çok karışık
Bu arada bahsetmediğim birkaç şey daha vardı onları da eklemek istiyorum.Benim kardeşim madde bağımlısıydı.Çok şükür şimdi bir sorun yok ama 5-6 yıl bununla mücadele ettim.Yeri geldi kardeşimden dayak da yedim.Canımdan olacağım zamanlar da oldu.Bu sene de babamla uğraşıyorum.İnternetten kadınlarla görüşüyordu.Az kalsın ailemiz dağılıyordu.Bu kadar çile çekmeyi de hak etmediğimi düşünüyorum.İster istemez bu şeyleri de hatırladıkça isyan ediyorum.Biliyorum isyan etmek çok büyük bir günah.Ama rabbime karşı da çok utanıyorum.
Çok uzun yazdım ama vakit ayırabilir ve okuyup bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Beni bu çıkmazdan kurtarın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Merhaba. Hakkında bilgin olmayan şeyleri Allah’tan istemek hususunda acele etme. Gerçekte neyin sana mutluluk getireceğini bilmeyebilirsin, iş ve güzel bir evlilik herkesin istediği şeyler, belki de Allah senin için daha güzelini istiyor. Sen Allahtan hidayet iste onun vechini iste ahiretini iste dünya hayatı/nda o zaman güzel olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yaşadıklarımı göz önüne alınca evet Rabbim beni birçok şeyden korumuş diyorum.Ama Rabbim dileseydi karşıma iyi birini çıkarırdı bu 2-3 yıl içinde.Neden çıkarmadı?Neden bekletiyor?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Unutma Allahın Elçiside çok acı çekti hiç isyan etmedi ne mutlu ki sana çileler ile ruhun kuvvetlenmiş.Evlilik kaderinde yazılı onun için çok üzülme dua ni et Allah sabredenlerle beraber unutma.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Olmayan birşeylerin üzerinde bu kadar ısrarla durman daha zararlı..belki sevdiğin birini bulup evleneceksin ama istediğin gibi mutlu bir evliliğin olmayacak...herşeyde bir hayır vardır diyerek ALLAH a sığın...hep şöyle dua et..ALLAH ım benim için bu iş hayırlısı ise olsun değilse olmasın..

ayrıca şu evlilikte seveceğim insan ne demek anlamıyorum...tamam içinin ısındığı bir insan derseniz anlarım..sevgi insanları tanıdıkça yeşerir...tanımadığın bir insanı nasıl seversin...

Şu bir gerçek ki..sevgi evliliği yapmış olanların % de kaçı mutlu veyahut hala evli...şu zaman için konuşuyorum...evlilikleri ayakta tutabilen gençlik çok az...

ve herzaman şunu savunurum..evlilikte mantığınızı öne çıkarmazsanız kaybeden olursunuz..

ALLAH yar ve yardımcınız olsun...birşeylerin üzerinde çok ısrarcı olmayın..sabır ve metanetle bekleme en büyük takvadır
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.