You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Lütfen yardım.
Çalışmak için memleketimden uzak bir yere geldim. Ailemi, arkadaşlarımı, sevdiklerimi ve memleketimi çok özlüyorum. Tek başıma yaşıyorum. Bu şehirde kendimi kimsesiz hissediyorum ve yaşadığım şehirden nefret eder oldum. Çok bunaldım, nefes alamıyorum sanki. Dertleşeceğim, anı paylaşabileceğim kimse yok. Sevdiklerimden uzak olmak çok zor geliyor. Ne yapacağımı bilemedim. Nasihatlarınızı bekliyorum. Allah razı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Lütfen yardım.
Haklısın sevdiklerini özlemen doğal ama bence o şehirde de iyi yanlar vardır.Onları düşün, çok kötü bir şehir değildir elbet.Yani şükret, sahip olduklarını düşün.Uzaktaki sevdiklerin iyiyse ve mutluysa sen de mutlu ol.Sen çalışmak için gitmişsin.Güzel bir şey yapıyorsun.Alışmaya çalış.Allah yardımcın olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Aleykum selam hoşgeldiniz, çalışıyor olmanın ne güzel bir nimet olduğunu biliyorsunuzdur, uzakta olsa kendi ekmeğinizi helal dairede kimseye muhtaç olmadan kazanmaya çalışıyorsunuz..yerinizde olmak isteyen pek çok insan olduğundan eminim..Bir süre sonra bu düzenede alışırsınız inşallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
HOŞ GELDİN KARDEŞİM RABBİM YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH SENİ KENDİ KAPISINDAN BAŞKA KAPIYA MUHTAÇ ETMESİN BENDE BÖYLE DUA EDİYORUM BENİM ACİZANE TAVSİYEM DUA İLE HAREKET ETMENDİR DUA EDERSEN BAŞARAMAYACAĞIN HİÇ BİR İŞ OLAMAZ FATİHA,AYETEL KÜRSİ, İHLAS ,FELAK VE NAS SURELERİNİ DAİMA OKU KAZANCINI GÖRECEKSİN RABBİM GÖNLÜNE GÖRE VERSİN
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Seni burada en iyi anlayabilecek olan benim belki de...

daha yeni aldım tayinimi

hemde şırnak cizre gibi istanbula uzak bir yerde kaldım 16 ay boyunca senin gibi,tek başıma

hemde ailemden ilk uzak kalışımdı

ailen seni merak eder,sen aileni merak edersin birde o duygusal bağ kopmamışsa ailenle aranda

zor çok zor

ama ben hiç tanımadığım bir yere gitmeme rağmen Allah işimi rast getirdi,iyi insanlarla tanıştırdı

şimdi ailemin yanındayım Allaha çok şükür ki

ama o 16 ay nasıl geçti önce Allah bilir sonra ben...

sanırım senin de bu daha ilkgünlerin

ilkgünler zor olur ama insanoğlu bu anne babasının ölümüne bile alışıyor

bir zaman sonra kendini oraya ait hissedersin ordaki hayata alışırsın

sana tavsiyem eve tıkılıp kalma bir çaybahçesine de olsa çık arkadaşlarınla

spor salonuna filan git vs

velhasıl sen sabredersen herşey rayına oturur zaten

benim orda öğrendiğim şeylerden birisi de sabretmekti

sende sabretmeyi öğrenirsin

sakın üzüntüye mahal verme çünkü gün gelecek vay be ilk günlerde ne üzülüyormuşum diyeckesin tecrübeyle sabit gülücük

ve unutma ki zorlukla beraber kolaylık vardır

şunu da bil ki her zorluk her ihtiyaç insanı biraz daha Allaha yaklaştırır eğer o insan sabrederse.

son sözüm odur ki,Allaha yakın olmak bütün uzaklıkların bütün özlemlerin çaresidir.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-10-2014, Saat:06:14 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
Allah hayırlısıyla bu kardeşimize de bütün gurbetteki kardeşlerimize de nasip eder inşallah

Allah razı olsun.

ama zor

Allah yardımcın olsun diyip geçecek kadar kolay olsa da bu yazıyı okuyan için

yaşayan için bu yazıyı kaleme almak bile zul gelir...
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
İyi Temennilerde Bulanmaktan Öte Ne Gelir Elimizden .Bende Ailemden Ayrı Dusttum Güçlü Olmak En Doğrusu..Bu Kişinin Kendisine *Kalmış Bişey..Ne Güzel Çalışmaya Gelmissin Elin Ayağında Sağlam Sagliklisin..Bu Tür Şeyleri Aşırılık Derecesinde Dert Edinmek Sıkintini İkiye Katlar..Varsa Bi Hedefin Onun Doğrultusunda Git.. Hedeflerin Uğruna Savaş Ver ..Yalnızlık Zordur Ama Üstüne Gittikcede Zorlaşır.. Kal Sağlıcakla..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.