You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ledün İlmi Safsatasına Reddiye

Ledün İlmi Safsatasına Reddiye

Profesör
RE: Ledün İlmi Safsatasına Reddiye
Ismailaga cemaati islama aykırı birşey söylesin ilk ben yaparım elestirimi emin ol; )
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ilmi olarak ledün ilminin hiçbir dayanağı yoktur, var olduğu iddia edilen dayanaklar bu ve bunun gibi pek çok reddiye ile çökmüştür. ebu hanife kalplerin içini bildiğini iddia edenin kafir olduğunu söylemiştir. demiştim ya ehli sünnete çok muhalif görüşler var diye, daha burada başlıyor reyyan.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ben onların dediğini yapmadim
Onlarin söylediklerinde kurana ve sünnete aykiri bir durum olmadigi icin savuniyorum ; )
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-04-2013, Saat:11:14 PM, Düzenleyen: Sâd.
General
ledün ilmi denilen şeyi savunan kişinin ehli sünnetten, islamdan sağlam bir dayanağı yoktur. bu konuyu gündeme getiren kişi istediği kadar hanefi ilmihalinden sapmasın imam ebu hanifenin itikadından sapmıştır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Kehf suresindeki olayları tamamen yanlış anlamışım karadamlalar hızır (as) ve Musa(as) arasındaki olaylar ast üst ilişkisine Dayalı olaylar değildi.. Ortada sadece teslimiyet vardı Hz.musa da sabredemediği için öğrenemedi..
Gazali geylani imam Ahmed Faruk Eşrefoğlu rumi şems Mevlana bilmiyorduda sizin gibiler mi biliyordu ilmin batını nı zahirini???
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-10-2014, Saat:10:26 PM, Düzenleyen: fenafillah.
Üye
Ledünni denilen hadise, bir mes'elenin hükmünün ilham yoluyla zann-i galip olarak bilinmesidir. Ya da kişinin, geçmiş manevi ve deruni tecrübesinin o hadiseyi zann-i galip olarak olumlu ya da olmusuz olarak neticelendirmesidir diyebiliriz.
Dolayısıyla, ledünni denilen ilim genel'den çok özel'e havidir. Ki buradaki arkadaşlar da dahil, hayatlarında kısmen de olsa, bu tarz hadiselerle karşılaşmışlardır. Lakin, kararlarını genele şamil kılmamışlar özel olarak kararlarını kendileri vermişlerdir. Alimler de bunu yapmıştır. Muhatapları ilzam edecek genel ilimleri ve bilgileri eksenine "ledünni ilmi" (ilm-i ledün) koymamışlardır.
Mesela:
Hiçbir fakih (müctehid) ictihadında, ilm-i ledün'den istifade etmemiştir. Yani, bir mes'eleyi, farz, vacip, sünnet, haram vs. kılarken, "ilm-i ledün"i refarans almamıştır.
Mesele kısaca budur.
Vardır denebilir ama "özel"dir.

NOT: Tasavvuf Camiası nedendir bilinmez, "ilm-i ledün"ü, açık açık ifade eder ve muhataplarını da ilzam edecek derecede... Bunu ben yanlış buluyorum.
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-10-2014, Saat:11:27 PM, Düzenleyen: ensar__34.
Üye
Bir şey demedim ben bildiğimi açıkladım.
O zaman şöyle ifade edeyim,
Ehl-i sünne alimleri, ilmi, somut ve duyu organlarıyla algınan şey olarak ifade etmişlerdir.
Dolayısıyla, ilm-i ledin, "ilim"de ve "bilgi"de kullanılmamıştır.
Bilgim böyledir, selamlar.
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.