Bu olay gerçek hayatta olmuş ve basınayansımamıştır.(!)
Büyükşehir Belediyesi KuruluşlarındanKIPTAŞ'ın Genel Müdür yardımcısı E. B., şantiyelerden birinde meydana gelenbir kaza sonunda kazaya maruz kalan duvarcı ustasının yazdığı tutanak:
İş kazası tutanağına planlama hatasıdiye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şuanda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıda anlattığım gibiolmuştur.
Bildiğiniz gibi ben bir duvarcıustasıyım . İnşaatın 6.katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı,yaklaşık 250 kg . kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu.
Aşağıya indim bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım, 6.kata çıktım ipi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya salladım.Tekrar aşağıyaindim ve ipi çekerek varili 6. kata çıkardım.İpin ucunu sağlam bir yerebağlayıp tekrar yukarı çıktım.Bütün tuğlaları varile doldurdum.
Aşağı ya indim,bağladığım ipin ucunu çözdüm.İpi çözmemle birlikte birden kendimi havadabuldum.Nasıl bulmayayım ben yaklaşık 70 kiloyum.250 kg.lik varil süratleaşağıya düşerken beni yukarıya çekti.Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıledemedim.
Yolun yarısında dolu varille çarpıştık.Sağ iki kaburgamın buradakırıldığını sanıyorum.
Tam yukarı çıkınca 2 parmağım iple beraber çıkrığasıkıştı.Parmakları mda bu sırada kırıldı.
Bu esnada yere çarpan varilin dibiçıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı.Varil hafifleyince bu sefer ben aşağıya inmeyevaril yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık.Solbacağımın kaval kemiğide bu sırada kırıldı.
Can havli ile ipi bırakmayı akılettim.Başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin suratle üzerime geldiğinigördüm.Kafatası mın da böyle çatladığını sanıyorum.
Bayı lmışım, gözümühastanede açtım.Cenab-ı Hak' tan tüm kullarını böyle görünmez kazalardankorumasını diler, hürmetle ellerinizden öperim.
İnançla geril ve saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka duymadığın
mahzun bir gönül... "
M.F.G
BİR HİCRET YALNIZLIĞA BÜRÜNÜR...

giderayak işlerim var bitirilecek,