Kabede putlar konusunda yazmışsın ya; oraya gidenlerin nasıl aşkla, göz yaşlarıyla
Allah'a münacatta bulunduklarına dair. Benim duyduğum ve gözlemlediğime göre
insanlar (zamanımız insanları mı demeliyim?) orada gözyaşlarıyla af diler;
memleketlerine dönünce tekrar aynı kötü huylarını devam ettirirler diye; buna katılıyor musunuz?
Mübarek beldelerin etkisi kısa mı sürüyor? neden?
Tevafuk üzre uçağın pencere tarafında oturuyordum. Arabistan topraklarına girdiğimizde pilot anons etse de aşağıda ki çöl kum dağları manzarasından o bölgede olduğumuz anlaşılıyrodu. Ne tek bir ağaç ne tek bir yeşil alana rastlamak mümkün değildi. Uçak hava alanına indiğinde de durum değişmemiş Şubat olmasına rağmen sıcaklık 40 dereceyi geçmişti. Kendime şöyle diyordum. Burada bir insanın bedensel zevkine hitap edecek bedeni rahat ettirecek, yada gözlere yeşilliği ile güzel görünecek tek bir manzara yok, elle tutacak tek bir çiçek bulunmuyor.. insanlara böylesine cazip gelen bu beldeden bu saydıklarım neden alınmış...Öyleya Kâbe Kulağa ve göze hoş gelen içinde şırıl şırıl pınarların aktığı , şelalelerin çağladığı, binlerce çeşit çiçeklerin açtığı, kuşların, kelebeklerin olduğu, havasının serin olduğu bir yerde olabilrdi... O kutsal bölge bütün bu güzelliklere heryerden daha layık değilmiydi..oysa bu saydıklarımın hiç birini bulmak mümkün değildi.. hatta yağmur dahi oldukca nadir zamanlarda yağıyordu.. Bütün bunları düşünüp soru üzerine sorular sorarken kendime... kalbime bunun hikmetlerine dair cevaplar gelmeye başladı...Adeta Allah Teala, oraya gelen kullarının, tamamiyle dünyevi güzelliklerden, nefsin istediği her şeyden, onları mahrum edip, kullarının yalnızca ruhlarına hitap ederek , kâbenin çekim gücüyle onları mutmain etmek istiyrodu...
d. edecek inş.
![[Resim: 2860-vanli-safa-merve-arasi-682-950px.jpg]](http://www.fotografturk.com/upload/fotograf/2011/2/25/2860-vanli-safa-merve-arasi-682-950px.jpg)
![[Resim: kabe_4.jpg]](http://sonpeygamber.info/images/upload/image/guncel/kabe_4.jpg)