You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kutlu doğum ...O'nun için...

kutlu doğum ...O'nun için...

Forumcu
kutlu doğum ...O'nun için...


onu tanımak için okuyalım ve bu yıllımızı onun sünneti üzeri
ne yaşayalım olmaz mı????


mustafa İSLAMOĞLU’nun ÜÇ MUHAMMED –İki Tasavvur, Bir Gerçek- adlı kitabı gerçek peygamber anlayışını ortaya koymaya çalışıyor. Hz. Peygamber hakkındaki iki “tasavvur”u Kur’an ekseninde irdeleyerek gerçek Hz. Peygamber düşüncesini yakalamaya çalışmış.

Mustafa İSLAMOĞLU kitabın giriş bölümünde mevcut Peygamber anlayışını şu şekilde dile getiriyor:

“Şu bir gerçek ki, bir peygamber iki tür yaşar: Birincisi Fiziki varlığıyla, ikincisi misyonuyla. Bir peygamber iki kez öldürülebilir: Birincisi fiziki varlığını ortadan kaldırarak, ikincisi misyonunu ortadan kaldırarak.

Eğer peygamberin fiziki varlığı ortadan kaldırılmış fakat misyonu yaşıyorsa, o gerçekte yaşıyor demektir. Çünkü peygamberi peygamber yapan bedeni değil mesajıdır. Fakat, eğer ortadan kaldırılan misyonu ise, işte peygamber asıl o zaman ölmüş ve öldürülmüş demektir.

Birincisini genellikle peygamber düşmanları yapar, fakat ikincisini peygambere dost olduğunu söyleyenler yaparlar. Bu nasıl dostluktur ki, dost oldukları peygambere onun düşmanlarından daha beter fenalık ederler?”

Hemen ardından da kitabı kaleme alış sebebini dile getiriyor.

“ Bu kitabı kaleme almaktaki amacımız, Hz. Peygamber’in edebi risaletinin doğru anlaşılmasına kakıda bulunmaktır. Bunun için yapılması gereken ilk iş, mevcut peygamber anlayışlarını Kur’an ekseninde sorgulamaktı. Bu sorgulama yapıldığında ortaya çıkan manzara , ne yazık ki hiç de iç açıcı görünmüyor. Zaten bu gerçek, ona ümmet olma iddiasındaki dev bir kitlenin mevcut halinden de anlaşılabilir.

O, tarihin ender şahit olduğu insanlık hamlelerinden birini gerçekleştirmişti. Onun misyonunu sürdürme yükümlülüğü ise, İslam Ümmeti’ne ait bir yükümlülüktü. Fakat İslam Ümmeti, mevcut durumuyla bu sorumluluktan ne kadar da uzak görünmektedir! Bu tür çabaların bu uzaklığı bir nebze de olsa gidermeye yardımcı olması, en büyük temennimizdir.”

Kitabın ilerki sayfalarında derin bir çalışma ve çabanın ürünü olan yazılara rastlamaktayız. Öncelikle aşırı yüceltmeci peygamber tasavvurunu ele alan yazar hemen ardından da indirgemeci peygamber tasavvuru üzerinde duruyor. Bu iki tasavvuru açıkladıktan sonra ise Kur’an’ın peygamberini açıklamaya çalışıyor.

Eğer bir Hz. Peygamber çıkıp gelse onu layıkıyla ağırlamamız, şimdi söylediklerimizi o gelince de yüzüne rahatlıkla söyleyebilmemiz, “İyi ki geldin ya Resulullah!” diyebilmemiz için onu ve misyonunu çok iyi idrak etmemiz gerekiyor.


İşte Mustafa İSLAMOĞLU’nun bu kitabı Hz. Peygambere bakışımızı sağlamlaştırması veya düzeltmesi açısından çok önemli olduğu kanısındayım.
[/i][i]
[/color]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-04-2009, Saat:07:38 PM, Düzenleyen: CeMaNuR.
" HACI "
RE: kutlu doğum ...O'nun için...
peygamber ölürse ancak kalpte ölür başka türlü öldüremezler...

gerçek bir mü'minin kalbinde derinlerinde herzaman yaşar...

mustafa hocanın anlatımını çok beğenirim...sağolasın,allah razı olsun canım....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.