You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuran yaratılmış değildir,O Allah kelamıdır

Uzman
سَمِعْتُ أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ، يَقُولُ: " مَنْ قَالَ: الْقُرْآنُ مَخْلُوقٌ فَهُوَ عِنْدَنَا كَافِرٌ، لِأَنَّ الْقُرْآنَ مِنْ عِلْمِ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ وَفِيهِ أَسْمَاءُ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ

Abdullah b. Ahmed b. Hanbel anlatıyor : Babamdan işittim şöyle diyordu : Kim Kuran yaratılmıştır derse o bize göre Kafirdir.

Çünkü Kuran Allahın ilmindendir.Ve onda Allahın isimleri vardır.

مَنْ قَالَ ذَلِكَ الْقَوْلَ لَا يُصَلَّى خَلْفَهُ الْجُمُعَةَ وَلَا غَيْرَهَا: إِلَّا أَنَّا لَا نَدَعُ إِتْيَانَهَا فَإِنْ صَلَّى خلفه الجمعة رَجُلٌ أَعَادَ الصَّلَاةَ، يَعْنِي: مَنْ قَالَ: الْقُرْآنُ مَخْلُوقٌ "

Yine Babam dedi ki : Böyle bir kişinin arkasında ne Cuma namazı ne de diğer namazlar kılınmaz.Eğer kılınırsa iade etmesi gerekir.

سَأَلْتُ أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ عَنِ الصَّلَاةِ، خَلْفَ أَهْلِ الْبِدَعِ، قَالَ: «لَا يُصَلَّى خَلْفَهُمْ مِثْلُ الْجَهْمِيَّةِ وَالْمُعْتَزِلَةِ

Yine Babam : Cehmiyye ve Mutezile benzeri kişilerin arkasında namaz kılınmaz dedi.

سَمِعْتُ سُفْيَانَ الثَّوْرِيَّ، يَقُولُ: " مَنْ زَعَمَ أَنَّ قَوْلَ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ {يَا مُوسَى إِنَّهُ أَنَا اللَّهُ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ} [النمل: 9] مَخْلُوقٌ فَهُوَ كَافِرٌ زِنْدِيقٌ حَلَالُ الدَّمِ

Süfyanu's Sevrî diyor ki : Kim ''Ey Musa şüphe yok ki Ben Aziz ve Hakim olan Allahım'' ayetinin yaratılmış olduğunu iddia ederse o Kafirdir,Zındıktır,Kanı helaldir.

[Es-Sünen,Li-Abdillah b. Ahmed b. Hanbel,1/32]

حَدَّثَنِي أَبُو الْحَسَنِ بْنُ الْعَطَّارِ، سَمِعْتُ سُفْيَانَ بْنَ وَكِيعٍ، يَقُولُ: «الْقُرْآنُ كَلَامُ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ وَلَيْسَ بِمَخْلُوقٍ

Bana Ebul Hasan b. Attar haber verdi : Sufyan b. Veki'in şöyle dediğini işittim : Kuran Yüce Allahın Kelamıdır.Yaratılmış değildir.

وَإِنَّ الْقُرْآنَ كَلَامُ اللَّهِ

Kuran Allahın Kelamıdır

لَيْسَ بِمَخْلُوقٍ كَكَلَامِ الْبَرِيَّةِ، فَمَنْ سَمِعَهُ فَزَعَمَ أَنَّهُ كَلَامُ الْبَشَرِ فَقَدْ كَفَرَ

O beşer sözü gibi Mahluk(yaratılmış) değildir.Kim Kuranı işitip de onun beşer sözü olduğunu iddia ederse mukakkak Kafir olur.

[El-Akidetu't-Tahaviyye]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kuran yaratılmış değildir,O Allah kelamıdır
zamaninda Kuran yaratilmis degildir diyip sizin üstte paylastiginiz görüsleri aktaran ve tersine Allahtan baska hersey sonradan var oldugu icin Kuranda Sonradan var oldu diye diye birbirlerine yediler.

Kuran Mahluk mudur degil midir ? Bunu bilmem, bilmemde gerekmez beni ilgilendirmiyor beni ilgilendiren icindeki uyarilar, müjdeler vs. lerdir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Eyvallah Ahmet
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bu Kur’an;
kendisiyle uyarılsınlar,
Allah’ın ancak tek ilâh olduğunu bilsinler
ve akıl sahipleri düşünüp öğüt alsınlar diye
insanlara bir bildiridir.
İbrahim 14/52.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.