You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuran okumayı öğrenmeden zikir çekmek

Acemi Üye
Selamun aleykum arkadaşlar bi kaç aydır namaza başladım kimi zaman vesvese kimi zaman nefs ile çalıştım ki çoğu insandada oluyor devamında namazla yetinmeyeyim dedim elifba öğrenmeye çalıştım kimi zaman zorlandım ara verdim tam olarak harfleri öğrendiğim söylenemez devamında iş yeri ile ev arası 40 dakika direk araba olmadığı için günde gidiş geliş 80 dakika artı iş yerinde de çekiyordum 100 dakika diyelim la ilahe illallah fikrini çektim sıfır bilgili olduğum için arasında salavat getirdim kimi an vesvese gelince ya Kuddüs nefs gelince ya kahhar korku gelince hasbiyallahu ve nikel vekili aralıksız düzensiz çektim ve üzerime ağırlık çekmeye aşırı esneme halleri başladı acaba bana ağırmış geldi elifbayı öğrenmeden kuran okumadan zikre yoğunlaşmakta hatamı yaptım farkında olmadan çok bunalıyorum bugün akşam namazı bırakma noktasına geldim 3 harflimi musallat oldu camide hocaya gittim sordum insanlarla işi olmaz dedi onların tarikat bağlı arkadaşıma sordum bizim dergaha adam geldi çarşıda gündüz 3 harflileri görmüş yere yığılmış korkudan dedi kime inanacağımızı şaşırdım acil cevap bekliyorum
Küçük bir söz yakarsa içini dost bildiklerin anlamazsa seni boşver dökme içini koy alnını secdeye al eline tesbih vallahi O'ndan başkası anlamaz seni
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Kuran okumayı öğrenmeden zikir çekmek
Aleyküm selam.

Kuran okumayan zikir çekemez gibi bir şey yok. Dinimiz bir ibadeti yapamayana başka bir ibadeti yasaklamaz.
Ancak bilmemeyi sadece öğrenmeye çalıştığınız zaman mazeret kabul eder.
Yani eğer siz bilmiyorum o halde yapmama gerek yok derseniz bu olmaz, öğrenmeye çalışmalısınız.

Cinlere cin diyebilirsiniz, üç harfli demenize gerek yok.
Cinleri gördüğünü ve iletişime geçtiğini söyleyenlere asla itibar etmeyin.

Esnemek gayet sıradan insani bir vasıftır.
Bazı esnemeler şeytandan olabilir, yaptığınız hayırlı işi engellemeye yöneliktir.

Siz ibadetlerinizi gönül rahatlığı ile yerine getirin.
Siz kendi görevinizi yerine getiriyorsunuz şeytan da kendi görevini, yani hiçbir sorun yok.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.