You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuran-i Kerim ve Big Bang Gerçekleri?

Yeni Üye
Merhaba, bazı sormak istediğim sorular var. Ben elhamdülillah müslümanım.

1: Big bang denilen olay kurana göre gerçek midir?

Benim bilgime göre ENBİYÂ-30: O küfre sapanlar görmediler mi ki gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. Hâlâ iman etmeyecekler mi?

Bir başka bilgiye göre Kuran'da Allah'ın önce
"gökleri" yarattığını, daha sonra yeryüzünü düzenlediği, onda dağları varettiği
ardından atmosferi düzenlediği, en sonra da canlıları var ettiği
bildirilmektedir.

Big bang denilen teoride ise iki kara maddenin çarpışarak büyük patlamayı oluşturduğunu daha sonra herşeyin düzen içerisinde olduğunu söyler. Canlıların sudan olduğunu falan.

Bazı müslümanlara göre ise Allah iki maddeyi oraya koyup büyük patlamayı oluşturdu. yani big bang denilen olayı.

Şimdi o bazı müslümanların dediği şey mi doğrudur yoksa benim bilgim mi doğru Bana göre yer gök enbiya suresinedeki gibi oluşmuştur. Fakat big bang denilen olaydaki de enbiya suresine yakındır diyorlar.

Bilim: Big bangte iki madde patlayarak evren oluştu.

Bazı müslüman görüşü: Hiçbir şey sebepsiz değildir. Allah iki maddeyi patlatarak evreni oluşturdu yani Allah big bang i oluşturarak evreni yarattı.

Bana göre: Yer gök birdi Allah önce gökleri ayırdı(Yarattı) Daha sonra yeri canlıları suyu falan (ENBİYA SURESİ)ENBİYÂ-30: O küfre sapanlar görmediler mi ki gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. Hâlâ iman etmeyecekler mi?

Şimdi sorum şu: Hangisi doğru?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Kuran-i Kerim ve Big Bang Gerçekleri?
Big Bang bir teoridir. Bilimsel bazı veriler ve olasılıklar ele alınarak big bang sonucuna varılmıştır.
Yani big bang meselesi bugün bilim insanlarının anlattığı gibi olmamış olabilir.
Bilim geliştikçe bir çok bilimsel veri değiştiği gibi big bang'in bilimsel tanımı da değişikliğe uğrayabilir.
Değişken olan bir şey ile Kuran'ı karşılaştıramazsınız.
Kuran değişmeyen fakat manasının algılanması (genellikle zamana göre bilimsel veriler ışığında) değişebilen bir kitaptır.
Kuran'ı Kerimin evrensel olmasının ana maddesi budur.

Örneğin; "Ateş sudan yaratılmıştır." dendiğinde eski devirde yaşayan insanlar "ağaçlar su ile beslenip büyür, kesilir ve ateşin kaynağı olurlar" şeklinde anlarken biz suyun H2O (1 Hidrojen, 2 Oksijen) olduğunu bilir ve yapısının ateş olduğunu anlarız. (Bilimsel veriler ışığında anlama değişikliği). İki anlayış da doğrudur.

Buna göre muhkem kitap Kuranı Kerim kesinlikle doğru söylemektedir. Ona güvenip inanmak en akıllıcasıdır.
Bilimse, bugün geldiği nokta itibari ile doğru söylemektedir. Ancak yarın yeni bir bilgi ile karşılaşıp daha doğrusunu bulup, önceki söylediğini yalanlayıp yeni edindiği bilgiyi söylemesi muhtemeldir.

Sonuç olarak açtığınız bu konunun başlığı "Kuran-i Kerim Gerçekleri ve Bilim insanlarının Big Bang Tanımı Neden Farklı?" şeklinde olmalıydı.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-11-2016, Saat:12:59 PM, Düzenleyen: alpi.
Yeni Üye
Hocam bir arkadaşım var müslüman bana Bazı müslüman görüşü " Hiçbir şey sebepsiz değildir. Allah iki maddeyi patlatarak evreni oluşturdu yani Allah big bang i oluşturarak evreni yarattı." diyor zaten kuranda da bunu söylüyor diye iddia ediyor. Buna karşılık ne diyebilirim ona?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Arkadaşınızın söyledikleri Kuran'a aykırı değil. Ayette geçtiği gibi "yer ile göğün birbirinden ayrılmasının" manası bir patlama olabilir.
Bu konu Kuran'da net açıklanmamış, bu konuyu araştırmak ve aydınlatmak bir görevmiş gibi davranmanıza gerek yok.
Kuran'da daha net ve açık bir şekilde açıklanmış konulara yönelmeniz, anlamaya çalışmanız hem imanınızın sağlamlaşmasına ve hemde ahiret saadetine sebep olacaktır.

Yani önce açıkça bilinenleri gündem edip onlar üzerinde yoğunlaşmalıyız.

Matematikte de öğle değil midir?
Bilinmeyenli denklemlerin çözümü için mutlaka bilinenlerin olması gerekir.
3 + x = 5 gibi.
Sadece yada daha çok bilinmeyene yani "x" e yoğunlaşırsanız doğru sonuca ulaşamazsınız.
Halbuki bilinenleri ve işaretleri değerlendirerek bilinmeyenleri de ortaya çıkarabilirsiniz.

Yani böylesine net bilinemeyen meseleler yerine bir Müslüman olarak görevlerimiz nelerdir? Rabbimiz bizlerden neler istiyor? Ve en önemlisi "niçin yaratıldım?" sorularına yönelmek insanı insan eder belki de sulatan eder.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.