You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuran'ı Allah tefsir eder

Cezalı Üye
Kuran'ı açıklamak Allah'a aittir. Dini gönderen rabbimiz Kuran'ın açıklamasını kendisi yapmıştır. ''Kıyame Suresi 19: Sonra Onun beyanı (açıklanması) muhakkak ki bize aittir.''

Peygamber bile Kuran'ı açıklamaz. Resullerin görevi vahyi duyurmaktır. Bunun böyle olduğunu Hz. Muhammed(s.a.v) Hud suresi 1. ve 2.ayetlerde kendi ağzıyla söylemektedir. Kuran'ın tefsiri eğer insanların anlayışına bırakılmış olsaydı bizler okuduğumuz tefsirleri hak zanneder ve tefsiri yazan mufessirin algısına göre din yaşıyor olurduk. İşte bu yüzden Kuran tefsirini Allah kimseye bırakmamış ve kendisi Kuran'ı mufassal (detaylı) halde indirmiştir. Bir ayeti anlamak için konuyla alakalı başka ayetlere bakılır, böylece Kuran'ı Allah tefsir etmiş olur.

Hud Suresi 1: ''Elif. Lam. Ra. (Bu), ayetleri sağlamlaştırılmış sonra hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan (Allah) tarafından etraflıca açıklanmış bir Kitap'tır.''
2: ''Öyle ki, Allah'tan başkasına kulluk etmeyin. Ben size O'nun tarafından bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.''

Ayette görüldüğü gibi Allah'tan başkalarını rab edinmeyelim diye Kuran'ı Allah açıklamıştır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-06-2017, Saat:12:06 PM, Düzenleyen: kazimturuncu.
Yönetici
RE: Kuran'ı Allah tefsir eder
Kuran'ı Allah Tealadan başkasının tefsir edemeyeceğini yazmışsın.
Bu iddianı ispatlamak için Kuran tefsiri-meali (kul açıklaması-tefsiri) kullanmışsın.
Yani insanlar tarafından tefsir edilmiş Kuran'ın tefsirini Allah Teala mı yapıyor?

Kuran'ı Kerim Arapçadır (İnsanlar tarafından tefsir edilmemiş has- safi olan Kuran) ve ben onu anlamak istiyorum.
1-Bu Kuran'ın tefsirini, Allah Teala bana nasıl yapıyor?
2-Mesela Kıyame Suresi 19. Ayette geçen "beyan" kelimesin "açıklamak" olarak mı anlamalıyım yoksa "söylemek" mi? Bunu Allah Teala Kuran'da nasıl tefsir ediyor?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Kuran'ı Allah tefsir eder
@kazimturuncu, neden sorularımıza cevap vermiyorsunuz?

Ayetlerin açıklanmaya ihtiyacı var mı yok mu?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.