You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kuran Ezberleyemeyen kimse Namaz da ne okumalıdır?

هل أنا حقاً أنا ؟
Abdullah b. Ebi Evfa'den: ''Rasulullah sav'e birisi gelip şöyle dedi: ''Ya Rasulullah! Ben Kur'an'dan hiçbir şey ezberleyemiyorum bana ondan, kıraatimin yerine geçecek bir şey öğret.'' Rasulullah sav buyurdu ki: ''SUBHANALLAH, EL HAMDULİLLAH, VE LA İLAHE İLLALLAHU VALLAHU EKBER VE LA HAVLE VE LA KUVVETTE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM'' dersin, dedi.

Ebu Davud (832). İBN HUZEYME (544)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kuran Ezberleyemeyen kimse Namaz da ne okumalıdır?
abi türkçe namaz ve ibadet hakkında da bir kapsamlı paylaşım yapabilir misin?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
fetva vermeye benim ilmim yetmez fakat hadis sanki Ebu hanife rahimehullahın ruhsat olarak verdiği fetvaya dolaylı olarak destek veriyor..

tespit edebildiğim şeyleri bu başlığın altında paylaşırım inşAllah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Hüküm Allah'ındır
Çoğu insan ben dua bilmiyorum diye namaz kılmıyor . Oysa dinimiz ne kadar kolaylaştırılmış .
Her türlü Tağutu,Şirki ve Küfrü öyle bir reddedeceksin ki
Cahiller,Müşrikler ve Kafirler sana Harici diyecekler .!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Namazda Kuranı kerimden bir kısım okumak farzdır. Ayrıca namazda Fatiha süresini okumak vaciptir. Bu şekilde namazını kılar. İnsanlar her türlü türküyü şarkıyı ezbere biliyorlar. Kuran ı kerimi de ezberleyecekler öyle insanların kafasını lütfen karıştırmayın. 2,5 yaşında kızım şuan iki tane arapça dua biliyor. Lütfen doğru bilgi verin. Ayrıca Allah Resulu (s.a.v.) buyurmuştur. Ben kurana aykırı bir şey söylemem kurana aykırı veya ters düşen bir hadis görürsek kaçınmamız gerekir. Yine başka bir hadiste şüphelilerden kaçının buyurmuştur. Mesela bir Kevser suresini ezberlemek 10 dk. sürmez ama ben günlerce uğraşıp ezberleyemiyorum diyorsa. Bu kadar salak bir insan aklı dengesi yoktur ve akli dengesi olmayana zaten namaz farz değildir kılmasına gerek yoktur. Fatiha ve bir kısa sure dua ile namaz kılına bilir. İsterse tek dua ile tüm rekatlarda okusun fark etmez. Saygılarımla. Böyle saçma hadisleri paylaşmayın lütfen.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
salak gibi kelimeler ehli sünnet bir müslümana yakışmıyor gülücük

ayrıca kimin namazının hak kimin namazının hak olmadığını biz bilemeyiz..öyle ayet ve hadisler var ki..onların kıldıkları namazlar bir paçavra gibi yüzlerine vurulacaktır der...

belki hiç dua sure bilmeyen birinin sadece ALLAHU EKBER diyerek kıldığı namaz en kabul namazdır.. biz nereden biliyoruz..ALLAH tüm niyetleri bilendir ...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-02-2015, Saat:10:50 AM, Düzenleyen: Noyan.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kuran-ı Kerim'in özellikleri madde madde

1. İndiği günden beri tek harfi dahi değişmeyen ilahi kitaptır.
2. İnsanların mutluluğu ve huzuru için gereken her türlü kuralı içermektedir.
3. Ayet ayet ve sure sure indirilmiştir.
4. Lafzı (metni) ve anlamı bakımından mucize olan bir kitaptır.
5. Dili Arapça'dır. Okunuşu ibadet olan ilahi bir kitaptır.
6. 114 sure, 6000 küsur ayetten oluşur.
7. Kolaylıkla ezberlenir.
8. Kıyamete kadar geçerli olan tek kitaptır.
9. Bütün insanlığa gönderilmiş evrensel bir kitaptır.

niyet hayr akıbet hayr öğrenmek isteyenlerin gayret etmeleri gerekiyor çok zor deyil ama öğrenme kabiliyeti zayıf olanlarında bildikleriyle yapmaları yeterlidir
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.