Benim sınırlarım var...
Namaz kılmak ruhu tedavi eder..
Doğayla baş başa kalabilmek ve her varlığın içindeki zekâya şahit olmak için her gün zaman ayırın. (tefekkür)
Yargılamayın. Güne (Bugün hiçbir şeyi yargılamayacağım.) sözüyle başlayın.
Namaz kılan kişi yada toplumun, psikoloji desteğe hiçbir zaman ihtiyacı yoktur..
Herkesin yaşamda bir amacı ve başkalarına verecek özel bir hediyesi veya yeteneği vardır. Bu özel yeteneği başkalarına hizmetle birleştirdiğimizde, kendi ruhumuzun coşkusunu ve sevincini yaşarız. Bu da bütün amaçların esas ve nihai amacıdır. İnsan toplumun merkezidir ve merkez esastır…
İnsanlığa faydalı olabilmek için evvela iç hesaplaşmamızı yapmış olmamız gerekiyor. İç hesaplaşmasını yapan kişi topluma daha faydalı olur ve nezih toplumu oluşturur. İç huzuru yakalamak için de sürekli dua etmek gerekir. namaz ,dua ve Allahı zikretmek en güzel huzur yöntemidir...
Nereye gidersem, kime rastlarsam onlara bir hediye vereceğim. Bu hediye hoş bir söz(bir ayet, bir hadis ), bir çiçek veya dua olabilir.
Bugün Rabbimin bana vereceği bütün hediyeleri şükrederek alacağım. (bunlar, güneş ışını ve kuş sesleri. Başkalarından gelecek dua vs..)
- İnsanlara her rastlayışımda onlara sağlık bereket ve Rabin rızasını diliycem...
Hepsinin yanında ise tebessüm edicem... Biliyorum ki sadakaya ihtiyacım var... Biliyorumki... Rabbim yine beni düşündü ve tebessüm olan sonsuz kredili bir sadaka kumbarası hediye etti bana... Böylece günlük sadakamı vermiş olucam... ayrıca rabbim hediyesi olan tebessüm edebilme yeteneğimi ve yine Rabbimin hediyesi olan tebessümlerimi başkalarına hediye ederek ... Hediyeyi hediye ediniz sünnetine uymuş olucagım...
Bugün yaptığım bütün seçimlerimin şahidi olacağım. Gelecekteki herhangi bir ana hazırlık yapmanın en iyi yolunun şimdiki anın tam bilincinde olmak olduğunu bileceğim.
Her seçim yaptığımda kendime şu iki soruyu soracağım: (Yapmakta olduğum bu seçimin sonuçları neler olacaktır?) ve (Bu seçim bana ve bu seçimden etkilenen diğer insanlara doyum ve mutluluk getirecek midir?)
Yaptığım her işde Allahın rızasını gözetlemeliyim...Her adımım, her kelimem,her hareketim... =)
SubHane RabbiyeL aLa...

![[Resim: ny4qc.gif]](http://s1306.hizliresim.com/1b/9/ny4qc.gif)