You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KUR'ANI ANLAYABİLMEK SORUNU ( 1 )

Forumcu

Kur'anı kerim Yüce Yaratanın tüm insanlığa hitap eden mesaj ve öğütleridir.
Aziz Kur'anı Kerim insanlara '' OKU '' diye hitap etmektedir. İnsanların yaşamları için
örnek ve ders olması gereken çeşitli olaylar, emirler, nasihat ve öğütler verdikten sonra:

3-ÂL-İ İMRÂN
138. Bu (Kur'an), bütün insanlığa bir açıklamadır; takvâ sahipleri için de bir hidayet ve BİR ÖĞÜTTÜR.
6-EN'AM:

90 - Bunlar, Allah'ın hidayet ettiği kimselerdir. Sen de onların hidayetine uy. De ki:"Ben ona karşılık sizden bir ücret istemiyorum. O, sadece bütün âlemlere BİR ÖĞÜTTÜR.

3-ÂL-İ İMRÂN

138. Bu (Kur'an), bütün insanlığa bir açıklamadır; takvâ sahipleri için de bir hidayet ve BİR ÖĞÜTTÜR.
16-NAHL:

90 - Şüphesiz ki Allah, size adaleti, iyilik yapmayı ve yakınlara bakmayı emreder; hayasızlıktan, fenalıktan ve azgınlıktan nehyeder. Öğüt almanız için size böyle ÖĞÜT VERİR.

Ayetlerinden anlaşilabileceği üzre İnsanların yaşamları için
örnek ve ders olması gereken çeşitli olaylar, emirler, nasihat ve öğütler verdikten sonra:

3-ÂL-İ İMRÂN

65. Ey ehl-i kitap! İbrahim hakkında niçin çekişirsiniz? Halbuki Tevrat ve İncil, kesinlikle ondan sonra indirildi. Siz hiç DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ..?
6-el-EN'ÂM

32 - Dünya hayatı, eğlence ve oyundan başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise, Allah'tan korkanlar için daha hayırlıdır.AKLINIZI KULLANMAZ MISINIZ..?
40 - De ki: "Kendinizi hiç DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ.?, Allah'ın azabı size gelse veya kıyamet vakti gelse, Allah'tan başkasına mı yalvarırsınız? Eğer sözünde doğru kimselerseniz cevap verin".
50 - De ki: "Size Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Gaybı da bilmiyorum. Ve size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum." De ki: "Kör ile gören bir olur mu? Hiç AÜŞÜNMEZ MİSİNİZ..?
80 - Kavmi onunla tartışmaya başladı. O da onlara dedi ki: "Beni doğru yola eriştirdiği halde Allah hakkında benimle mücadele mi ediyorsunuz? O'na ortak koştuklarınızdan hiç korkmuyorum, ancak Rabbimin dilediği şey hariç. Rabbim ilmiyle her şeyi kuşatmıştır. Hiç DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ..?

10-YUNUS:
3 - Rabbiniz o Allah'dır ki, gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra arş üzerine istiva etti (onu hükmü altına aldı), işi tedbir eyliyor. O'nun izni olmaksızın hiç kimse şefaatçi olamaz. İşte Rabbiniz olan Allah budur. O'na ibadet ediniz! Hâlâ DÜŞÜNÜP İBRET ALMAYACAK MISINIZ..?
11-HUD:
: 24 - Bu iki ayrı grubun meseli, kör ve sağır ile gören ve işiten gibidir. Bunlar hiç eşit olabilirler mi? Hâlâ DÜŞÜNMEYECEK MİSİNİZ ..?
a 30 - "Ey kavmim, ben onları etrafımdan kovacak olursam, Allah'dan beni kim kurtarabilir? Siz hiç DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ..?"
i, 51 - "Ey kavmim! Bu iş için sizden bir ücret istemiyorum. Benim ecrim ancak beni yaratana aittir. Artık AKILLANMAYACAK MISINIZ ..?

16-NAHL:

17 - Hiç yaratan (Allah), yaratmayan (putlar) gibi olur mu? Artık siz DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ.. ?
44 - Biz o peygamberleri mucizelerle ve kitaplarla gönderdik. Ey Peygamberim! Sana da Kur'ân'ı indirdik ki, insanlara vahyedileni açıklayasın. BELKİ ONLAR DA DÜŞÜNÜRLER.

37-SAFFAT:
13 - Kendilerine hatırlatıldığında da DÜŞÜNMÜYORLAR..?

137-138 - Ve siz elbette sabahleyin ve geceleyin onlara uğrar ve üzerlerinden geçersiniz. Hâlâ AKIL EDİP DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ..?

45-CASİYE:
23 - (Ey Muhammed!) Hevâ ve hevesini kendine ilâh edinen, Allah'ın kendi ilmi dahilinde saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürleyip gözüne perde çektiği kimseyi görüyor musun? Şimdi onu Allah'tan başka kim hidâyete erdirebilir? Hala DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ ..?

Ayetleri ile tüm insanlara defalarca ve defalarca..
Düşünmez misiniz...??? DÜŞÜNÜN.....!!!
Akıl edip.... DÜŞÜNÜN...!!!
Akıllanmayacak mısınız...??? AKILLANIN...!!!"

Demektedir.........Kur'an bunları ISRARLA VE DEFALARCA adeta ihtar edercesine belirttiğine göre...
Kur'anı nasıl okumalı, anlamalı, düşünmeli ve yorumlamalıyız....?????

Devamı...KUR'ANI ANLAYABİLMEK SORUNU 2 de.....

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.