You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'anda Neden Dinozor, Kar gibi Şeyler Geçmiyor?

Kıdemli Üye
SORU: Kur'anda neden sadece Arap Yarımadası'ndaki örnekler kullanılır. (Deve, çöl gibi.) Neden kardan, dinozorlardan bahsetmez? Ya da cennet için gölgelik ve altlarından ırmaklar akan bir yer kullanılır. Norveç'te yaşayan bir adam belki de yağmırdan sıkılmış ve çök iklimi olan bir yer isteyebilir.Yoksa Kur'anı Arap bir insan mı yazmıştır?

CEVAP: Bir Kitapta fiziksel olarak her şeyin bahsedilmesi mümkün değildir. Burada önemli olan uzun ve hepsinden bahseden bir kitap olması değil, kısa ve öz biçimde verilmek istenen mesajları anlatmaktır. Kur'an ""İnsanlara öğüt vermek amacıyla" indirilmiş bir kitaptır ve dolayısıyla esas gayesi de yeterli miktarda örnek verip verilmek istenen evrensel mesajı anlatmaktır. Kur'anda insanlarla bir ilgisi olmayan dizozorlar neden anlatılsın? Ayrıca bir kitapta bir konu hakkında hiç bahsedilmemesi, Kitabın yazarının o konuyu bilmediği anlamına mı gelir? Albert Einstein'in "Dünyamıza Bakış" adlı kitabında ağaç, yağmur gibi ifadeler geçmemekte. Peki sizce bu Albert Einstein'ın ağaç ve yağmurdan bihaber olduğunu mu gösterir? Ayrıca Arap Yarımadası'nda da görülen gökkuşağından da bahsedilmemiştir. Sivrisinek gibi hayvanlardan bahsedilmiştir. Özetle bu "Kur'anda kar, dinızor geçmiyor" gibi ifadelerin hiçbir mantıksal değeri yoktur. Orada kendileri için her şey vardır" (Kaf 35) ayeti de Cennet'te her istediğimizi elde edeceğimizi ifade eder. Bununla ilgili bahsedilen, ırmaklar, gölgelikler, havuzlar örnektir ve isteyen istediği gibi cennette yaşayabilecektir.

Bu gibi bahaneler çoğaltılabilir. Dinozordan bahsetse gökkuşağından neden bahsedilmedi, gökkuşağından bahsetse kardan neden bahsedilmedi, kardan bahsetse evrimden neden bahsedilmedi gibi sorular da çıkabilir. Nasıl bahsettiği değil neyden bahsettiği bu konuda önemlidir. Ateistlerin cahilce ya da sırf Kurana saldırmak için yaptığı bu konuşmalar anlamsız ve gereksizdir vesselam.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Kur'anda Neden Dinozor, Kar gibi Şeyler Geçmiyor?
Lütfen alıntı mesajlarınıza kaynak belirtiniz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
eksiklikten kaynaklı yanlış cevaplar bence.... kuranda kardan dinozordan bana göre bahsedilmiştir.
bulutlardan ve gökgürültüsünden bahsedilmiş ve yere suyu indiren her tür nebatatı bitiren odur denilmiştir. bakara 19 ve ra'd 12. ayetlerde yağmurdan açıkça bahsedilmiştir , şimdi kar zaten suyun 3 fiziksel halinden biridir. (buhar (gaz) , su / yağmur (sıvı) ve katı (buz) ,şimdi yağmur denince kar da anlaşılabilir aslında çünkü sanıyorum ebabil kuşları ndan bahsederken taş yağmuruna tutulmak yada biz günlük hayatta kulanırız burda bir hata yoktur. dolayısıyla kardan bahsedilmiştir. ayrıca kureyş suresi bence bir ipucudur. bir gün kış günü kar yağarken güsül abdesti aldım fakat almadan önce kureyş suresini okudum ve hiçbişey olmadı,bence kureyş suresi sıcak ve soğuğa karşı bir kalkandır. bazı şeylerden emin olamıyor insan yinede ... iman noktasında bir problemdir muhtemelen bu yada henüz bilemediğimiz sırlar ihtiva etmektedir.

dinazorlara gelince bu çok basit : "o her türlü mahlükatın yaratıcısıdır " denilince sırf "el ğalık" ismi kelimesi bile sadece değil dinazorlar bunun dışında daha birsürü mahlükatın yaratılmış ve emrinin altında oldupunu olduğunu gösterir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-12-2018, Saat:01:14 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
gökkuşağı bir birleşik ZİYA dır (ışıktır) yani beyaz ışığın tonlarıdır. dolayısyla gökkuşağını da içine alır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bence bir rehber kitaptır..bilimin özütü vardır içinde dedim bilim kitabı demedim. (bilim ne demek bu soruya da evrensel bir cevap bulmanız lazım)

yani bence entropi azalıp yok olduğunda (ki bu belkide hiçbir zaman sıfır olmaz.bilemiyorum) en azından minimize edildiğinde o zaman kurana yaklaşır demek istedim.

yani araştırmak lazım ..zaten ne yaparsanız yapın bi düzensilik hakim bilimde ...aynı bilim alanları içersinden 100 tane bilim insanı dediklerinizi yanyana getirdiğinizde hepsi aynı şeyi söylemiyor mutlaka arada farklılıklar çıkarıyor ortaya.

kaldı ki bugün en çok bilinen ve bizim kullanmakta olduğumuz en geniş bilimsel tanımlar ve YASALAR çok genel ve azdır bunlar. mesela newtonun hareket kanunları/yasalar (etki tepki felan) mendelin kanunları ...

çok genel kalabilmektedir. bilimsel yasalara genel anlamda eleştiri yapılamaz bu halen geçerli olan bir durum ancak bazı veriler varki bu yasaları da geçersiz bırakabilecek türden iddialar ihtiva etmektedir. mesela karadeliklerin içersinde ne var.

stephen hawking kişisi burada zaman parametreine müdahelede bulunabileceğini iddia ediyor , bu gerçekten var olabilse...yinede açıkça altını çizmek isterim ki kuran bilimin bana göre özütünü içerir. ben makale yazdım ve bunu daha submit etmedim. burada kuranda geçen dünya ifadesinin bu üzerinde yaşadığımız yer küre den ibaret olmadığını iddia ediyorum. çünkü yıldızların dışında diğer gezegenler ve bahsedildiği gibi karadelikler var.

yani henüz çözülemeyen şeyler kuran sayesinde bulunabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
yani bence bizim kendimize ait olan bilimsel değerlerimiz olmalı... bunu da kuran sayesinde biz yapalım...

ateist veya desit veya gayrimüslim olan başkaları bizden çalıp götürmesin.. zaten bu olmadığı için onlara muhtaç durumuna düştük. en azından lider ülkeler biz değiliz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.