You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KUR'AN-I KERİM OKUMANIN SEVABI

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
@--:-- KUR'AN-I KERİM'İ OKUMANIN SEVABI --:--@

7086 -Ebu Saidi'l-Hudrî radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: "Oku ve yüksel!" denilir. O da okur ve yükselir. Her ayet için bir derece verilir. Böylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri için bir derece alır)."
7087 - İbnu Büreyde'nin babası (Büreyde) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kıyamet günü Kur'ân-ı Kerîm rengi uçuk bir adam gibi gelir ve (okuyucusuna): "Seni gece uykusuz ve gündüz susuz bırakan benim" der."
7088 - Ebu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah u ahad, el-Vahidu's-Samed (yani İhlas suresi Kur'ân'ın üçte birine denktir."
7089 - Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : "Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: "Kulum, beni andığı ve dudakları benim için kımıldandığı an ben kulumla beraberim."
KUR'AN'LA TEDAVİ
7003 -Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor:"Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "İlaçların en hayırlısı Kur'ân'dır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: KUR'AN-I KERİM OKUMANIN SEVABI
Allah razı olsun...

Abdullah b. Mes’ud (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.)Efendimiz şöyle buyurdu:

“Kim Kur’ân-ı Kerim’den bir harf okursa, onun için bir iyilik vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.”

okunan sure veya ayet değil, her harf başlı başına bir bir iyiliktir. Hz. Peygamber (S.A.V) Efendimiz bunu özellikle belirtmişlerdir. ALLAH Teâlâ, her iyiliğe en az on misli ile karşılık vereceğini vadetmiştir:

“Kim bir iyilik getirirse, ona o getirdiğinin on katı vardır.”en'am 160)
...
Bunu ilk beğenen sen ol.
&gt;295457&lt;
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLER.İNŞALLAH ELİMİZDEN HİÇBİR ZAMAN DÜŞÜRMEYİZ YÜCE KİTABIMIZI...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: KUR'AN-I KERİM OKUMANIN SEVABI
Allah razı olsun ikinizden de.

Rabbim bizi yolundan ayırmasın.Kitabını elimizden düşürmeyi nasib etmesin.Ve bizi doğru yola ilettikten sonra ayaklarımız kaydırmasın.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
zehra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLER.İNŞALLAH ELİMİZDEN HİÇBİR ZAMAN DÜŞÜRMEYİZ YÜCE KİTABIMIZI...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: RE: KUR'AN-I KERİM OKUMANIN SEVABI
inşirah Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Rabbim bizi yolundan ayırmasın.Kitabını elimizden düşürmeyi nasib etmesin.Ve bizi doğru yola ilettikten sonra ayaklarımız kaydırmasın.

aminnn
...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.