You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an ı Kerim mealleri yanlış mıdır ?

Yeni Üye
Esselamu aleykum arkadaşlar.
Bir derdimi aklımı yiyen kuruntulara çare bulmak istiyorum. Şüphesiz ALLAH birdir...
Şimdi Kur'an'ı Kerim arapça olarak indirilmiştir ve Türkçe'ye çevirilince ise anlam kaybı yaşıyor ve bu sadece arapça da değil bütün dillerin çevirisinde her türlü anlam kaybı yaşıyor. Türkçe mealler de gerçekten imanı zayıf olan birisi okusa çelişki görüyor ve dinden çıkıyor. Kuran'da anlayasınız diye arapça indirdik diyor araplar anlıyor fakat biz neden tam anlamıyla anlamıyoruz. Eğer biz anlamıyorsak buna evrensel bir kitap diyebilir miyiz ?
Meal okumak zararlıdır diyenler var. Eğer meal okumak zararlıysa bize indirilen kitabı nasıl anlıyacağız ?
Ve Kitab'ın yolundan gitmemiz emrediliyor anlamadıktan sonra nasıl kitabın yolundan gideceğiz ?[/b]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Kur'an ı Kerim mealleri yanlış mıdır ?
Çoğu yanlıştır. Zaten o yüzden müslümanlar bugün bu haldeler...

İslam yayılmaya başladıkça araplardan başka medeniyetler ile de tanışmaya başladı. Ancak bedevi arapçası biraz karışıktı, çünkü eski(öz) arapçada, türkçeden benzetme yapılacak olursa U ve Ü harfleri sadece U olarak kullanılıyordu. Aynı şekilde O ve Ö harfleri sadece O, S ve Ş harfleri sadece S olarak kullanılıyordu. Araplar bu farkı kendileri ayırt edebiliyordu ancak diğer milletler karıştırıyorlardı bu sebeple bedevi arapçası değiştirilip noktalama harfleri getirildi.

İşte bunu fırsat bilen hainler veya aptallar mushafı (kitabı) tahrif etti...

Şimdi diceksin ki hani Allah Kur'an'da "Kur'an'ı biz indirdik O'nu biz koruyacağız" diyordu diceksin.

Zaten mushaf (kitap) tahrif edildi. Kur'an değil... Kur'an'ın gerçek anlamı "ruh" demektir, "can" demektir. Yani nasıl ruhun canın senin ölü bedenine can veriyor. İşte aynı bu şekilde Kur'an'da ölü toplumlara can verir. Yani Kur'an (Ruh,can) farklı şey mushaf (kitap = 2 kapağı olan içinde sayfalar olan şey) farklı şey güzel kardeşim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kuran tercümesi Allah 'ın kelamına en yakın olandır.

Meal de okusanız, tefsir de okusanız, parantez içi, tırnak içi yazarın şahsi görüş, düşünce ve inancına yer veren yerlere dokunmadan okursanız, idare eder bir yanı umulur ki vardır.

Aksi halde Allah 'ın kelamı değil, yazarın kelamına iman etmiş olursunuz..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-11-2016, Saat:06:25 PM, Düzenleyen: fure_06.
Yeni Üye
Tefsir kelime anlamı olarak karanlıkta kalmış bir şeyi açığa çıkarmak demektir. Kur'an karanlık anlamlı bir şey değildir. Allah Kur'an'da ayetleri kendisi tefsir etmiştir.

Örnek verecek olursak, bir ayette "Kur'an şifadır" demektedir. Sadece bunu okuyan yobazlar hastalara yasin okumaktan, Kur'an'ın sayfalarını koparıp oralarına buralarına bile dolayıp sarmaya kadar farklı sapkınlıklarda bulunmuşlardır. Ancak başka bir ayette Allah "Kur'an göğüslerdekine şifadır" diyip kalp hastalıklarını yani küfür, kıskançlık, haset, kötülük gibi şeyleri kast ederek kendi kitabını tefsir etmiş olur. Dolayısıyla Kur'an'ın tefsire ihtiyacı yoktur. Sadece Etimolojik olarak öz(eski) arapçayı bilen adam bugün kü tahrif edilmiş kitabı da rahatlıkla okuyup yanlışları bulup düzeltebilir.

Bu verdiğim örnek gibi pek çok örnek Kur'an'da bulunmaktadır. Kur'an'ı anlamak için kesinlikle meal ve tefsir okumayın lakin ekseriyeti yanlış! Bir etimolog yani dil bilimcisi bulup öz arapça ile Kur'an'ı okutun veya öz arapca öğrenip siz okuyun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@Egeksk35 neler saçmalamışsın öyle?

Kuran tahrif edilmeyecektir koruması Allah'a aittir demek, apaçık bir cümle iken, ruhu nereden çıkardın?

Kuran'ın bir harfi dahi değişmemiştir, değiştirilemeyecektir.

Kuran Mealine gelirsek, meal kelimesinin ne manaya geldiğini bilirseniz sorunu çözersiniz.

Meal:Her yönüyle aynen aktarılması mümkün olmayan bir sözün başka bir dile yaklaşık olarak çevirisidir.

Buna göre Kuran meali, yazarın anlayıp ve kavrayabildiklerinden sadece anlatabildikleridir.

O halde yazar sayısınca değişik Kuran meali olması da normaldir.

Kuran meali okuyarak Kuran okumuş olmayız, yazarın anlayıp sadece anlatabildiklerini okumuş oluruz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-11-2016, Saat:08:11 PM, Düzenleyen: alpi.
Yeni Üye
Mushafa (kitaba) Kur'an demek putlaştırmaktır... Tıpkı hristiyanların heykele İsa demeleri gibi.. Şimdi o yaptıkları kücük heykelcikler isa dediler diye isa mı ?

Ayrıca ben şu anda mushafı istediğim gibi değiştirip Kur'an adı altında piyasaya sürebilrim...

Mushaf ayrı şeydir Kur'an ayrı... Mushafa Kur'an diyip putlaştırmayın.. Bedevi arapçası Kur'an inmeden önce de var idi.. Bu din yeni bir dil getirmedi... Kur'an ruh demektir.. Etimolojik olarak araştır bilim ışığında.. Öyle o hoca öyle dedi Ebu bilmem ne böyle dedi diye değil güzel kardeşim..

Kur'an ı okurken 2016 yılında olduğumuz ve bu Kur'an 1400 sene evvel geldiği için. Okurken bütün kelimelerin kökenlerine inip bilinçli bir şekile okumak gerekli..

Ondan sonra böyle mushafa Kur'an der geçeriz.. Kur'an inen ayetlerin adıdır... 2 kapaklı arasında sayfalar olan şeyin adı mushaftır.. Bilmiyorum daha nasıl anlatabilrim ?

Mesela secde etmek, diyince herkes yere kapanmak anlıyor.. Halbuki secde etmek teslim olmaktır... Allah bana secde edin derken yere kapanın demek istemiyor bana teslim olun diyor...

Kelimlerin kendilerini değiştirmeye gerek yok anlamlarını carpıtınca zaten tahrif etmiş oluyorsun... Ayrıca putlaştırma işlemide yapmış oluyorsun..

Başka bir örnek vereyim, Cami Cem kökünden gelir ve bir topluluk demektir. Bir gaye uğruna toplanmış kişilere öz arapçada cemaat denir. Toplanılan yere de Cami... Yani şimdi bir futbol konuşmak için bir yerde toplanırsak, cemaat oluruz ve toplandığımız yerde cami olur.. Ama Bugün ki müslümanlar napiyor ? Cami'yi bile putlaştırma zihniyeti içinde Sadece minaresi olan yuvarlak kubbesi olan yere cami deniyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-11-2016, Saat:09:21 PM, Düzenleyen: Egeksk35.
Forumcu
Bu Kur'ân, Allah'dan başkası tarafından uydurulamaz, lâkin kendinden önceki kitapları tasdik eder ve o kitabı (levh-i mahfuzu) ayrıntılı olarak açıklar. Onda şüphe edilecek hiç bir şey yoktur. Âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir.
YUNUS .37

Orjinal metninde geçen ; el Kur'ânu

Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir."
İSRA .88

Orjinal metninde geçen ; hâzâ el Kur'âni

Bu, Arapça bir Kur'an olarak, âyetleri bilen bir kavim için ayırt edilip açıklanmış bir kitaptır.
FUSSİLET .3

Orjinal metninde geçen ; Kur'ânen

De ki: "Allah, benimle sizin aranızda şahittir ve bana bu Kur'ân vahyolundu ki, onunla hem sizi, hem de sizden sonra kendisine ulaşan herkesi uyarayım.
EN'AM .19

Orjinal metninde geçen ; hâzâ el Kur'ânu

Biz, bu Kur'ân'da akıllarını başlarına almaları için türlü şekillerde (ikaz ve ihtarı) açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır.
İSRA .41

Orjinal metninde geçen ; el Kur'âni

Allah 'ın ayetlerini eğip bükme. Kendi anladığın kadarla sınırlar çizme. Ayetlerde defalarca Kuran kelimesi geçmekte. Kuran denildiğinde Musaf, Mushaf denildiğinde Kuran 'ı anlamıyor isen....!

Kendini iyiden iyiye sorgulamalısın. Neye ve nasıl inandığını..!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Güzel kardeşlerim, Veli ve Evliyalar hakkında bir örnek vereyim,

Allah Kur'an'da peygamberimize diyor ki "Yahudiler ve hristiyanlar sen onlara uymadıkça senden razı olmazlar". Bu çok meşhur bir ayettir ben ayetlerin isimlerini de ezbere bilmem ama dileyen google'dan bakabilir.

Herneyse, şimdi vereceğim örneği değerlendirmenizi isteyeceğim. Bugün ecnebiler mevlanayı dünya mirası kabul etmiş. UNESCO gibi bir ecnebi örgütü ona madalya takmıştır, hatta geçtiğimiz yıllardan biri de dünya mevlana yılı olarak kabul edilmişti.

Şimdi ben diyorum ki, bu durum sizce de Allah'ın ayeti ile çelişmiyor mu ?

Şimdi bu mesnevici, mevlana ve yunus emre gibi alimleri yere göğe sığdıramayan tarikatçı arkadaşların inancına göre ya Allah yalan söylüyor ya da bu mevlana gibi herifler bu ecnebilerin yoluna uymuşlardır. Siz düşünün bunu...

Ben öz yani bedevi arapçasını bilmiyorum ancak tanıdığım etimoloji bilimi konusunda uzman ve bu öz arapçayı 4 yaşından beri konuşan bir tanıdığım var.

Bana sorduğunuz kelimelerin anlamlarını vesaire ona sorup size dönüş yapabilirim sonuçta bu konu burda kalacak...

Mesela cünub kelimesinin anlamını anlatmıştı bana onu kısaca aktarıyım örnek olarak. Cünub kelimesi kopuk demektir. Cenabette aklı kopuk olan kişi demektir ve halkın bildiği tabirle boşalmaktan sonraki hal değildir boşalmadan önceki şehvet anıdır. İnsan bu anda başka bir şey düşünemez. İşte Allah Kur'an'da bu haldeyken insan içine çıkmayın demek istemiştir. Ve eklemiştir temizlik üstüne temizlik yapın demiştir. Yani Şehvet anında eşinizle cinsel ilişki yaşayıp zihinsel temizliği sonra da vücüdu yıkayıp bedensel temizliği yapıp insan içine çıkın demek istemiştir.

Ancak kelimeleri değiştirmeden anlamları değiştirerekte gördüğünüz gibi mushaf tahrif edilebilmektedir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Kur'an'ın pek çok adı vardır. Mesela "Furkan" bunlardan biridir. Alpi rumuzlu Arkadaşım bana Kur'an'ın "Ruh" demek olduğunu nerden çıkardın ? demiş. Şura 52/53 'üncü ayette bu açıkca belirtilmiştir:

"Ve işte sana da böylece emrimizden bir RUH vahyettirdik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmiyordun. Ama Biz onu bir nur kıldık. Onunla kullarımızdan dilediğimize hidayet vereceğiz. Ve emin ol sen de (insanları) doğru bir yola çağırıyorsun."

Elmalılı hamdi yazır meal. Şura52. ayet...

Bu ayetteki Ruh, Kur'an'ın bir adıdır... Tekrar söylüyorum mushaf başka şeydir, Kur'an başka şeydir. Kur'an kitap demek değildir. Kur'an'ın öz(bedevi) arapçada ki direkt olarak kelime anlamı toplanıp dağıtılan veya biriktirilip dağıtılan demektir. Zaten 23 yılda biriktirip dağıttı Resulallah...

Ve bildiğiniz gibi Ruh Can demektir. Tıpkı sizin ölü bedeninize nasıl ki Ruh can veriyorsa.. İşte Kur'an'da yani Allah'ın indirdiği ayetler, ölü toplumlara öyle can verir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-11-2016, Saat:02:06 AM, Düzenleyen: Egeksk35.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.