You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an-ı Kerim'i toprağa gömmek istediler

Forumcu

[Resim: kuran_i_kerimi_topraga_gommek_istediler1...080241.jpg]

Eskişehir'de Çarşı Camii'nin deposunun boşaltılması sırasında dışarıya çıkartılan ve toprağa gömülmek istenen çok sayıda Kur'an-ı Kerim, Yasin-i Şerif, tespih ve halıya bir vatandaş sahip çıktı.

Kentin en eski camilerinden olan Hamamyolu Caddesi üzerindeki Çarşı Camii'nin deposunda bulunan eski malzemeler toprağa gömülmek üzere dışarı çıkartıldı.
Bu durumu gören ve ilk önce konuyu anlamayan çevredeki vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Bu sırada cami yanında bulunan simitçi İrfan Alakuç'un, “Buyurun Kur'an-ı Kerim-i Allah rızası için evinize götürün.
Kur'an-ı Kerim isteyen” şeklinde bağırması izdiham yaşanmasını sebep oldu.
Çevredeki vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim, Yasin-i Şerif, tespih ve halı gibi malzemeleri almak için adeta birbirleri ile yarıştı.

Caminin imamını ve görevlileri yerinde bulamadığını söyleyen İrfan Alakuç, “Sabah geldiğimde kitapları gördüm.
İlk önce inanamadım.
Eski halı zannettim.
Kur'an-ı Kerim, Yasin-i Şerif, yere saçılmış, parça parçaydı.
Cami hocasını, imamı sordum, kimse bir şey söylemedi.
İşçilere sordum.
‘Onlar biz bunları toprağa gömeceğiz' deyince kendilerine kızdım.
Gönlüm razı olmadığı için, hayır işlesinler diye dağıtıyorum.
Bunlar yazık günah diye biz de bunları dağıtmaya başladık” dedi.

Kaynak: İHA

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-10-2013, Saat:12:31 AM, Düzenleyen: Redkit.
Kavgaci
RE: Kur'an-ı Kerim'i toprağa gömmek istediler
gereksiz bir haber olmuş sırf post geçmek için mi acıyorsunuz böyle konular gülücük Dağılmışsa sayfalar eksikse en uygunu o gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bende başkaları yapıyo sandım . yıllar öncesi yapıldığı gibi
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tabi öyle ama eskiden gömülmesinin sebebi başkaydı kur an lar toplatılıyomuş ezanın Türkçe ye çevrildiğ zamanlar insanlarda vermemek için gömmede çareyi bulmuşlar mağralara saklamışlar. burdakilerin amacı farklıymış gömeceklerine dağıtsınlar sanki yada başka camilere göndersinler
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Millet ne yaparsa yapsın benim gönlüm el vermez. Ha senin dediğin yanlıştır demiyorum bu işte niyet önemli.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.