You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an-ı Kerim-i okurken 10 edep lazım

Profesör
1-abdestlİ Olarak Kibleye KarŞi,hÜrmetle Okumali

2-aĞir AĞir Ve Manasini DÜŞÜnerek Okumali...

3-aĞlayarak Okumali....mahsun Olmali.....zİra Kuran Resulullahin Hep Mahsun OlduĞu DÖnemde İnmİŞtİr...resulÜn Çektİklerİ DÜŞÜnÜlmelİ....

4-her Ayetİn Hakkini Vermelİ...yanİ Azap Ayetlerİnİ Korkarak,rahmet Ayetlerİnİ Heveslenerek,tenzİh Ayetlerİnİ Tesbİh Ederek Okumali Ve Okumaya BaŞlarken EÜzÜ Besmele Çekmelİ...

5-ezberdense Mushafa Bakarak Okumali.(gÖz Sevabi Elde Etmek İÇİn)

6-gÜzel Sesle Ve Tecvİd İle Okumali.

7-kuran Kuru Kuruya Okunmamali...İhlasla Ve Hayatimizda Uygulamak KoŞuluyla Okunmali...

8-kuran Okumadan Önce Kelamini OkuduĞumuz YÜce Zatin BÜyÜklÜĞÜ DÜŞÜnÜlmelİ.

9-okurken BaŞka Şeyler DÜŞÜnÜlmemelİ.

10-her Kelİme De Manayi DÜŞÜnmelİ....
Cenabi Hakk Kurani Okuyan,anlayan Ve Uygulayanlardan Eylesİn Hepİmİzİ...

[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kur'an-ı Kerim-i okurken 10 edep lazım
amin melek amin...

7-kuran Kuru Kuruya Okunmamali...İhlasla Ve Hayatimizda Uygulamak KoŞuluyla Okunmali...

bu sekılde okumak daha guzel se de okudugumu anlamıyorum dıyerek okumaktan vazgecmemelı...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kur'an-ı Kerim-i okurken 10 edep lazım
bazen anlamadan da insan o güzelligi yakalayabiliyo... aslında...anlamak daha güzeli tabi hele bide uygulamak en güzeli
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.