You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an'a Göre Namaz

Kur'an'a Göre Namaz

Cezalı Üye
RE: Kur'an'a Göre Namaz
Anlatılan fil vakasına dair izler neden yok mesela.Ayrıca bir kuş fili öldürecek kadar sıcak, pişmiş taşı nasıl ayağına alıp taşıyor?Fillerin enkazı nerede? Bu olay kabenin neresinde olduysa izleri niye yok?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Gördüm desem ne anlayacaksın, görmedim desem ne.? Bir de tarihsel kanıt ha.!

Akılcı dinden felsefe, nakilden tasavvuf ve hakikat zuhur eder.

Aklı emri ilâhi olan nakille bağdaştıramayıp, aklı daha evla göstermek isteyen felsefeciye şair Aktulga gerçeği şöyle ifade eder!

“Senin akıl dediğin kafada yumruk kadar et parçası ise, bizim öküzün kafasında onun daha alası var.”

Akıl gördüğüyle alakalıdır. Maddeden öte yolu uğramaz. Şimdi ben sana bunu nasıl izah edeyim.? Belli ki inanç yok, iman yok tertemiz bir kişiliksin.

"Vema er-selnake illâ rahmeten li'l-âlemin" ..

Anlamı; Habibim, seni alemlere illa rahmet olarak gönderdik..!

Uğraşmaya değmezsin. Bir gün gerçekten de yalan olup gideceksin.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Fure,gerçek neyse o'dur.Senin tanrı var demenle var olmayacağı gibi yok demenlede yok olmaz.Dahası tarihte böyle bir olay olmuşsa kanıtı olması gerekir.Arkeoloji,paleontoloji bilimi diye birşey var.Milyonlarca yıl önceki canlı fosilleri bile duruyorken bu fillerin,ölen insanların fosilleri nerde?Bu taşlar kemiği delip geçmişse kalıntılardan anlaşılır değil mi?

Hem bilimsel olarak bir kuş lav gibi pişmiş sımsıcak bir taşı nasıl ayağına alıyor?

Peygambere ait olduğu söylenen eşyalara neden karbon testi yaptırılmıyor?Foya ortaya çıkacak diye olmasın :D

Neden körü körüne inanalım?Gerçeği arıyorum sadece neden öfkeleniyorsun.

Ayrıca tasavvuf diyorsunda, peygamberi gördüğünü söyleyenleri karşılaştır bak; hepsi fiziksel olarak baska insan profili anlatıyor.Badeci sapık şeyhler olayına girmiyorum bile.

Görmediğin bir insana inanmanın mantığı nedir?Hem yaşadığına dair kanıtın bile yok elinde.

Neyse,hadi kuşun taşı taşımasına ilahi emir diyek,ateş yakmasın ayağını.İbrahim misali.Hani onu ates yakmamısya onun gibi.Peki bu ölenlerin kalıntılarına ne oldu?Bulundu da insanlıktan saklanıyor mu?

Tabi bilgin varsa diye diyorum,elbet herseyi bilmek zorunda değilsin.Böyle mutluysan ne ala.Ama ben nakil diye milletin kendince yorumladıkları saçmalıkları kabul edemem.Örneğin;savasta esir alınan cariyelerle rızasız,evlenmeksizin zorla ilişki gibi.Buna helal diyorlar.Nakil dediğin hadisleri adamlar akıllarınca yorumluyor uyan artık.Hani o kıymet vermediğin aklın ile oynuyorlar.Tabi her alim deil.

Bu son örnek; nakil diye sana milletin kendi aklının zehrini nasıl kakalamaya çalıştıklarını göstermek içindi.Akılı bu kadar arka plana atma.Kitabında bile ne diyor iyi biliyorsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İster var de, ister yok. Var olan inkar edilebilir, yok olan zaten yok. Olmayanın olmadığından da haberin yok. Var olanın varlığından haberdar olmadığın gibi.

İnkar da aslında inanmanın başka bir boyutudur. İnanmıyorum, kabul etmiyorum, delil, kanıt arıyorum demek de aslında var olanın peşine düştüğünü gösterir. Çünkü aslında kendinle çelişiyorsun. Çünkü acabaların, kuşkuların, tereddütlerin var. Bu yüzden kanıt arayışındasın.

Hz. Allah insanoğlunu inanmaya müsait yaratmıştır, inkara değil.

Aklını göstere bilirmisin.? Mantığını, düşünceni, sevgini, zan, tahmin, ilim, irade falan, falan. Kainatın belki milyonda beşi çözülmüş, anlaşılabilmiş değilken, bin beşyüz yıl evvelki bilmem nelerin peşine düşüyorsun.

Senin, yarınının sana neyi getirip, neyi götüreceğinden haberin yok. Bu yüzden de günü, anı yaşamaktan başka çaren yokken, düşmüş olduğun delil isbat birgün seni de bitirecek ve ya bir camii avlusundan, ya bir manastır, kiliseden, yahut hiç bir mekana uğramadan birilerinin omuzunda gerçek aleme varıp, hakikatle göz göze geleceksin amma..

İşte o zaman ahlar, keşkeler, bilmem neler sana fayda vermeyecek. Akıllısın ya..!

İnsan artıtı aklı ile kazanıyor, eksiyi de. Biri aklı ile adam katlederken, diğeri hayat kurtarıyor. Biri ilim, bilim, teknoloji ile soygun, vurgun yapma hesapları yaparken, diğeri ülkesine, dünyaya hizmet sunuyor.

Uzun lafın kısası ; Hakikatte "AKIL İŞTE BU KADAR AKILLI"..!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Fure sen Casper'in gerçek olduğuna inanmıyorsun diye var mı olacak şimdi sevimli hayalet casper.Senin mantığınla gidersek superman,hulk,deniz kızları, pamuk prenses,rapunzel,zeus,baal putu,savas tanrısı ares hepside inkar edilemez en birer hakikattir.

Var olan inkar edilebilirya sana göre hani.Herkes bunları inkar ediyor, gerçekliğine inanmıyor diye bu masal kahramanları ve mitolojik çakma tanrılar gerçek mi şimdi!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Bilgiyiarayan, avliye meselesini arastırda bizleri bir aydınlat. :D gerçi ömerin bu hesabıda tutmuyor ama sen belki çözersin.Bak bu foruma herkes senin gibi "Allah Allah" diye geliyor ama sonra "halla halla" deyip gidiyor.Cahillik mutluluktur demişler ne yapacan bilgiyi arayıp.Hem sen dinle ilgili bazı şeyleri öğrenince dinden çıkacaksan öyle iman mı olur!..tanrı böyle imanı ister mi!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.