You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kültür ve İnanç ile ilgili bir soru

Kültür ve İnanç ile ilgili bir soru

General
RE: Kültür ve İnanç ile ilgili bir soru
Rasulullah(sallallahu aleyhi ve sellem) cahiliyye döneminde iyi adetler yapanların iyi adetlerini övmüştür, şimdi kaynak veremiyorum inşaAllah bir bilen kardeş koyar. fakat bu iyi adetleri onlara özenmemize sebep değildir,
yine Rasulullah ın "Kim bir kavme benzerse onlardandır" uyarısını da dikkate alalım, unutmayalım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
doğruların ayakta kalması için yanlışları cerh etmek gerekir.. dini-dünyevi şeklinde bir ayırıma gitmekte doğru olmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Tabiki tamamen benzemek değil.Benimkisi iyi taraflarını ele almak.Ben sadece dünyadaki her ülkenin iyi yönlerini bilmeye çalışan biriyim.Örneğin Atatürk demiş zamanında "Avrupadan latin alfabesini getirdik ve kendi alfabemizi oluşturduk.Avrupa'nın iyi olan şeylerini,topluma insana faydalı olan şeyleri kendimize çekmenin sakıncası yoktur.Dinen veya kültürel bir hasar görmeyiz."demiş diye biliyorum.En azından kötü yanlarından uzak durmuş oluruz.Bu diğer ülkeler içinde geçerlidir heralde.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-12-2012, Saat:07:08 PM, Düzenleyen: Kutay7889.
94 Model İnsan
Hazret-i Enes (ra) rivayet etmiştir: Peygamber Efendimiz (asm) buyurmuştur ki: “Çin’de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslümana farzdır. Melekler, yaptıkları işten hoşlandıkları ilim talebeleri için kanatlarını yere sererler.”

Bu hadis konuyu en iyi açıklayanlardan biridir bence. Çünkü bu hadis Peygamber Efendimiz söylediği zaman Çin'e İslam ulaşamamıştı. Bu hadiste Peygamberimiz ilim için mesafe, uzaklık tanınmaması gerektiğini belirtmesinin yanında, Müslüman olmayan topluluklardan da öğrenilmesi gerektiğini belirtmiştir. Yalnız öğrenilen şeye dikkat etmek gerekmektedir. Öğrenilen şeyin ilim olması gerekmektedir. Fakat bu toplulukların kültürünü benimsemek onlara benzemek olacağından Ebu Davud'da geçen "Kim bir kavme benzerse o onlardandır" hadisi gereğince uygun değildir.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.