You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kul hakkı hesaplaşması hakkında bir detay bilmek istiyorum

Yeni Üye
Maddi durumum çok iyiyken bir vatandaş beni sadece 2 bin dolar zarara uğrattı.
Eğer bu şahıs paramı gasp etmeseydi ben işlerimi başarılı bir şekilde yürütebilecektim.
Ben bu zarardan bir an önce kurtulayım çabası ile bazı iş girişimlerinde bulundum.
Kurtulmak için çırpındıkça battım.
Şimdi zararım 50 bin dolara ulaştı.
Şahıs böyle yapmasaydı şimdi kendime ait 2 tane dairem olacaktı borçsuz olarak. (Ayrıca motosikletimi satmak zorunda kaldım şu anki fiyatı 130 bin tl)
Ek olarak geçtiğimiz 2 yılda kazandıklarım ve önümüzdeki 3 yılda kazanacaklarım da kredi borçlarına gidecek
Ben bu zarardan kurtulmak için neye yatırım yaptıysam ters gitti zarar ettim ve halen zarar etmekteyim
Ahirette kul hakkı hesaplaşmasını yüzeysel olarak biliyorum.
Zarar verilen ölçüde zalimden sevap alınır mazluma verilir, mazlumdan günah alınır zalime verilir.
Ama bilmek istediğim detay şu, bu şahıs ahirette sadece benden aldığı 2.000 dolar ölçüsünde mi yargılanır?
Benim bu durumdan dolayı uğradığım ve halen uğrayacağım ek zararlar da kendisine yansıtılır mı?
Sonuçta bu olayı yaşamasaydım hem boşta 2 bin dolar nakitim vardı hem de aylık 500 dolar para biriktirebildiğim bir işim vardı, ne varsa kaybettim.
RE: Kul hakkı hesaplaşması hakkında bir detay bilmek istiyorum
Öncelikle size sabır diliyorum.
Borç vererek borç batağında olmak ve çıkamamak bunun için çırpındıkça batmak çok zor bir durum. Yaşayan bilir.
Allah inşAllah size güzel bir kapı açar ve umarım bu durumdan kurtulursunuz.

Kul hakkını sadece maddi olarak düşünmeyin sizde oluşturduğu psikolojik hasarların bile hesabı sorulacaktır.
Sizin batmanıza sebep olduğu için hepsi tek tek sorulacaktır.
Ya Hay!
17
Acemi Üye
Selam ile,
Sizin batmanıza sebep olduğu için tek tek sorulmayacaktır tabiiki. Kendi tercihlerinizden kendiniz sorumlusunuz. Nasıl ki o para ile hırs yapıp daha çok kazanacak olsaydınız bu o arkadaşınıza mal edilemeyeceği gibi kendi tercihlerinizden kendiniz mesulsünüz. Maalesef ki. Ama size verdiği zarar (kendi tercihlerinizin sonuçları dışında) muhakkak ki ilahi adalete inanıyorsanız sorulacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Başkasını suçlamayı bırakıp kendimize bakalım. Yaptığının hesabını illa ki verir bir gün, biz kendimize işimize neler yaptığımıza ve yapmadığımıza bakalım. Merak etmeyin Allah adildir ama dilerim hepimize merhametiyle muamele eylesin. Allah yardımcınız olsun. Çok dua çok mücadele ile o çalışana verir..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.