You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Küfür ve lanet
Selam aleyküm saygı değer kardeşlerim,

Aynı cinsten kişilerin birbirleriyle ilişkiye girdiklerini, bizzat kendi ağızından duyduğum bir insan var. Fakat hormonal bi hastalığı varmış ve kendini erkek gibi hissediyomuş bana öyle dedi ve ilerde erkek olup o kızla evlenmeyi düşünüyormuş.

Neyse yukarıdaki durumdan ötürü o kişiyle olan irtibatımı kestim ama ne zaman görsem onu yada aklıma gelse küfür ediyorum içimden. Kendime engel olamıyorum. Günaha girmek istemiyorum onlar yüzünden ama napacağımı bilemiyorum. Hakeden birisine bile küfür etmek günahmıdır ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
RE: Küfür ve lanet
Bilindiği üzere küfür etmek hoş karşılanan bir durum değil. Kişiler arasında dinimiz hoş muamale ve diyaloglar içerisinde bulunmamızı emreder. Bu yüzden küfür etmek günahtır.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
bu hormonal bir hastalık değil; psikolojik bir hastalıktır. o kimsenin bu halinden vazgeçmesi ve helal olana yönelmesi gerekir. aksi halde Allah'ın azabını beklesin..
sizin sorunuza gelince sizin tabirinizle hak eden birisine yapılan küfürle hak etmeyen birisine yapılan küfür elbette fark vardır. fakat bu derece farkıdır yoksa küfür her halükarda caiz değildir. Bir Müslümana kötü söz yakışmaz. isterse muhatabına uygun düşsün yine de bir Müslüman hoş olmayan sözler söylememelidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yani şeytan dışında bi varlığa küfür etmek günah mı her türlü ? Birisi annemizi babamızı öldürdü diyelim ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
küfürden kastın nedir ki birisine hak etmediği bir şeyi söylemek ise bu caiz değildir. mesela birisi yakınını öldürdü ise buna katil denir, ya da kadın pazarlayanlara pezevenk- denir. lugavi olarak bu kullanılabilir fakat yaptığı işine izafe ile kullanılabilir. elbette ben varsa daha güzel kelimeler kullanılmasını öneririm. fakat senin küfürden kastın sinirlendiğin birisine ağzına ne gelirse söylemek ise bu caiz değildir. Allah subhanehu ve teala müşriklerin putlarına dahi sövmeyi hoş görmemiştir. küfür etmek yerine hak ettiği söylenir/verilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
En cirkin buldugum tavir.
Hem seytana kufur etmek erdemlik degil arkadasim, seytana yoldas olmak.
Kalemsor abimizin dedigi gibi;
Alıntı: Müslümana kötü söz yakışmaz. isterse muhatabına uygun düşsün yine de bir Müslüman hoş olmayan sözler söylememelidir.

Net.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:Allah subhanehu ve teala müşriklerin putlarına dahi sövmeyi hoş görmemiştir.

Bu söz beni güçlendirecektir. Allah razı olsun gülücük

Alıntı:Hem seytana kufur etmek erdemlik degil arkadasim, seytana yoldas olmak.

Küfür ile lanet arasındaki ince farkı bilmiyorum ama şeytana lanet etmek günah değilmiş, araştırma yaparken gördüm. Aksini düşünen kardeşlerim varsa yorumlarını beklerim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Bilgi sahibi olmamakla birlikte lanetin sakincasi yoktur diye dusunuyorum.
Ama kufurden bahsedersek neye karsi olursa olsun, yakismiyor.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
küfür etimolojik anlamda bir şeyi kefretmek/örtmek/gizlemek manalarına gelir. terimsel olarak ise hakkı ve hakikati inkar edenler için kullanılır. amiyane tabir de bizim örfte bir kimseye aşağılayarak konuşmak argo tabirler hatta bel altı sözsel saldırılar olarak kullanılır. bizdeki türü caiz değildir.
lanet ise hayırdan uzaklaştırma onu mutlak iyiden kovma anlamlarına gelir. Allah sana lanet etsin demek yani sana rahmet etmesin seni sevgisinin zıttı ile vasıflandırsın demektir. lanet etmenin caiz olduğu bir çok durum var. mesela peygamber dövme yaptıranlara, erkeklere benzeyen kadınlara ya da bunun zıttına lanet etmiştir. kuranda da Allah'ın hakkı gizleyenler vb. lanet ettiği yerler vardır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.