You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Küfre düşmek
Sual: Hatırıma gelen kötü düşüncelerden dolayı küfre düşmüş olur muyum?

CEVAP

Vesveseli kimseler tarafından, (Şuraya yan baktım küfür mü?), (Sustum, konuştum küfür mü?), (Güldüm küfür mü?) gibi çok sual soruluyor. Her şeye küfür, imansızlık demek, vesvese alametidir. Hiçbir Müslüman, kasten küfre girici söz söylemez. Dili sürçmüşse, yanılarak söylemişse, küfür olduğunu bilmiyorsa, yaygın olarak bilinen küfür bir söz değilse, zaten mahzuru olmaz. İkinci bir husus, bir söz, Hanefî mezhebinde küfür olsa da, diğer hak mezheplerin birinde küfür değilse, hattâ bir âlim, bir söze, (Bu söz küfür değildir) demişse, bütün âlimler, küfür dese bile, Allahü teâlâ, o bir âlimin ictihadına göre, o sözü küfür saymaz. Onun için, her sözde küfür arayarak vesvese etmemelidir.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Küfre düşmek
Küfre düsmek insanı dinden cıkarırmı?
Allah'ın yapılmasını istemedigi bir sey yapılırsa bu da küfre düsmek mi oluyor?
Örnek: Dövme yapılması
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-01-2013, Saat:02:21 PM, Düzenleyen: kufurbaz.
General
"Allah'ın yapılmasını istemedigi bir sey yapılırsa bu da küfre düsmek mi oluyor?
Örnek: Dövme yapılması"

Küfür dediğimiz şey biz müslümanlar için irtidat yani dinden dönme demektir. bu da küfür olan bir şeyi ciddi veya şaka amaçlı söylemek, küfür olan şeylere inanmak, küfür olan amelleri işlemekle olur. sizin söylediğiniz şey haram bir şeydir, haramdan dolayı insanlar dinden çıkmaz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Hopbalaaaa. Arkadaşlar siz dini bir forumun tartışmacıları olduğunuza eminmisiniz. Şaka mı yapıyorsunuz. Eğer bu derece bilmiyorsanız yazmayın daha iyi yahu.
Küfür ne demek önce bunun anlamını öğrenin sonra yazın. Aksi halde işte o zaman küfre düşersiniz.

Küfür gerçeği örtmek demektir. Gerçek dışı abuk şeyler yazmak ve üstüne inatla savunmak küfre gider dikkat. Biraz ilim ve biraz insaf lütfen
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ne deriz biz? CENABI HAKK. Ne demek bu peki?
Hakk demek gerçek demektir. Cenab ise taraf demektir. Yani cenabı hakk derken gerçeğin tarafının Allah olduğunu işaret ederiz. İşte gerçeğin karşı tarafında duran küfür içindedir. Küfür için birinin kötü olmaması çokta yeterli değildir. Salak ve ukala olmasıda yeterlidir. Yani boş konuşup inatla savunmak sakat bit iştir. Delille savunamadığın şeyin ardında kendi küfrünü aramalıdır insan
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.